CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali ÖZTUNÇ “AKP var olanı korumak, geliştirmek yerine son damlasına kadar tüketmeyi tercih ettiği için bugün su fakirliğini konuşuyoruz” yorumunda bulundu.

Sahici Önlemleri Yok

ÖZTUNÇ “AKP sorunların gerçek nedenlerini ya anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Günümüzde, özellikle büyük kentlerde yaşanan su krizinin aktif nedenlerinden birisi, tarımsal sulamadaki plansızlık ve kontrolsüzlükten kaynaklanıyor. AKP Hükümeti Onbirinci Kalkınma Planına tarımsal sulamaya yönelik kaynak arzını büyütmek amacıyla eklediği yer altı barajlarını, içme suyu kaynağı olarak lanse ediyor” eleştirisinde bulundu.

AKP Yanlış Su Politikalarından Vazgeçmek Zorundadır

AKP yanlış su politikalarından vazgeçmek yerine, her seferinde yeni bir yatırım alanı yaratmak peşinde koşmaktadır diyen ÖZTUNÇ “Su kayıp ve kaçak oranlarını önlemeye yönelik yatırımlar daha acil durumdadır. Bütüncül planlamalar yapılmadan, su kaynakları baraj, HES, balık çiftliği gibi projeler altında özelleştirilmemelidir. Yüzeysel ve yeraltı su kaynaklarının koruma ve beslenme alanlarında maden, atık tesisi vb. işletmelere izin verilmemelidir. Doğru tarımsal planlamalarla, iklim ve coğrafi özellikleri önceleyen tarımsal ürün desenlerinin yetiştirilmesine sevk edilmelidir. Daha fazla su, daha fazla ilaç kullanılmasına sevk eden endüstriyel tarım uygulamaları terk edilmelidir. Barajlardan tarlaya suyu götüren kanallardaki su kayıplarını önlemek adına, kapalı devre sulama sistemleri teşvik edilmelidir” önerilerinde bulundu.

Karaca; Türkoğlu’nun Geleceğini Kadınlarımızla İnşa Edeceğiz Karaca; Türkoğlu’nun Geleceğini Kadınlarımızla İnşa Edeceğiz

Başka Bir Su Yönetimi Mümkün

CHP’li 11 Büyükşehir Belediyesinin “Başka Bir Su Yönetimi Mümkün” başlığıyla İzmir’de gerçekleştireceği su çalıştayından önemli sonuçların çıkacağını ileten ÖZTUNÇ, “Ayrım gözetmeksizin tüm yurttaşların ücretsiz ve güvenilir içme suyuna erişebilmelerini yasal güvenceye almak, kişi başına düşen kullanılabilir su oranındaki eşitsizlikleri gidermek gerekiyor. CHP Doğa Hakları olarak su havzalarını, sulak alanları koruyan ve varlığını sürdürmesini sağlayan bir yaklaşımla düzenlenecek Su Kanunu için çalışma yürütüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim