Strateji Uzmanı Taner Akkuş, “Ruh aleminde sevilmeye ihtiyacı olan ve hak ettiğine inandığı sevgiyi bulamayanların cirit attığı ortam sosyal medya. Eşlerinden beklediği ilgiyi sözde göremeyen insanların, liman olarak gördüğü ve her şeyi ile sığındığı pembe görünümlü karanlık dünya.”

Günümüzde internet insanlara büyük kolaylıklar sağlarken bunun yanında bazı sakıncaları da var diyen Akkuş, Mesela sanal alem kullanım amacı ve burada dönen çirkin planlar. Örneğin facebook, twitter, instagram vb.  Çağın kolaylığı olan internet hayatımızı da ele geçirdi maalesef. Toplum olarak ekonomik sıkıntılar, hepimizi sosyal ve gerçek hayattan uzaklaştırdı. Sanal alem boşluk doldurur hale geldi. Sanal alem, belki de her şeyi ayağımıza getirir gibi gözükse de çok şeylerimizi de alarak bizden uzaklaştırdı. Gün geçtikçe daha yalnız ve içe kapanık insanlar haline geldik. Evimiz de rutin geçirilen sıkıcı akşamlara katlanamaz, durumlara renk katabilmek için soluğu sanal alemde alır olduk. Profiller hazırladık, resimler koyduk. Kendi özelliklerimizi -abartarak- yazdık. Karşı tarafında abartılı profil hazırlayabileceğini hiç hesaba katmadık. Yalan mı gerçek mi ne olduğunu bilmediğimiz, profilindeki resmin bile kendisine ait olup olmadığından tam da emin olamadığımız; adını, kim olduğunu, hatta gerçekte yaşadığı şehrin neresi olduğunu bile bilmediğimiz birine duyulan yakınlığın adını aşk (sanal aşk) koyduk” dedi.

Akkuş, “ Normal hayatta bile başlayan ilişkilerimizi sürdürebilmek, güvenmek ve sahiplenmek çok zor iken sanal alemde (sosyal medyada) sohbetlerin arkadaşlıkların aşka dönüştüğünü düşünmek hayal dünyasında yaşamaktan başka nedir ki? Hatta daha ileri gidip müstehcen resimler atanlarımız bile var. Daha sonra bu resimlerin şantaj olarak kullanılıp bizden cinsel ilişki, para ve çeşitli ahlaksız şeylerin talep edilmesini aklımıza bile getirmedik. Çünkü çokça güvendik ve aşık olduk. Ama sonunda gördük ki karşımızda duran aşk değil, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için bukalemun gibi değişken bir insan ne yazık ki. Ben de biliyorum aşk zaman ve mekân tanımaz. Fakat bir insan nasıl olur da hiç görmediği, dokunamadığı, teninin sıcaklığını hissetmediği birine aşık olabilir? Sadece telefondan sesini duyduğunuz, ekrandan yazıştığınız ve arada kameradan görüştüğünüz biriyle bir ilişkiyi devam ettirmek ne kadar doğrudur? Düşünmek gerek... Bize bir klavye kadar yakın ya da bir mesaj kadar uzak olabileceği gerçeğini de kabullenmişken, bir kalemde bizi silebileceğini bile bile onlarla yatıp onlarla kalkmanın ve özel sırlarımızı dahi onlarla paylaşmanın manası nedir? Sonrasında da çirkinleşerek bitirdiğimiz ilişkiler neticesinde, ahlaksız şantajlar ile karşılaşıp zor durumda kalıyoruz. Bıçak nasıl ki istendiğinde meyve, sebze ve çeşitli gıdaları keser istendiğinde ise cinayet aleti olabiliyorsa internet dünyası ile sosyal medya da tıpkı öyledir. İsteniyorsa eğer bıçak modelinde ki gibi, gerçek dostluklar ve hakiki ilişkilere vesile olabilir. Allah(c.c.) dostluklarımız esnasında veya ilişkilerimizi sonlandırdığımız zaman bile samimi, yürekli ve mertçe olmayı nasip etsin” şeklinde ifade etti.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Fazilet Çomruk