Kahramanmaraş'ın en aktif sosyal paylaşım sitesi 'Edeler Diyarı Gönüllüleri'nden anlamlı ziyaret.

Edeler Diyarı Gönüllüleri ve cami görevlilerinin de desteklediği ile edeler bacılar ve çocuklar sabah namazında buluşuyoruz etkinliğinin 61. Hafta buluşması, 15 Ocak Pazar sabahı Şazibey Camisinde gerçekleşti.

Namaz sonrası 13 Araçlık konvoy eşliğinde Kale Mahallesine gidilerek Şehit Ökkeş Karaca'nın mezarı ve ailesi ziyaret edildi.

Sosyal Medya'da duyuruları yapılarak 61 haftadır her hafta farklı bir camide buluşan genç, yaşlı, kadın ve çocuklar şehrin dört bir yanından gönüllüler, sabahın seher vakti Şazibey camisinde buluştular. Sabah ezanı sonrası cami görevlisi Mehmet Eskikömeç vaaz verdi. Namaz sonrası yer sofrasında çay simit ve poğaça ikram edildi. Namazına gelen çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Sabah namazı sonrasında Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında şehit olan Ökkeş Karaca'nın Kale mahallesinde mezarına konvoy halinde gidilerek, buraya Şehit Karaca'nın ailesinde katılımıyla Kuran-ı Kerim okunup dua edilerek ailesini evinde ziyaret ettiler.

Porgram sonunda Edeler Diyarı Gönüllüleri adına konuşan Şeref Dere 61 haftadır her hafta farklı bir camide sabah namazında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını, namaz sonrasında şehitlerimizi ve ailelerini ziyaret ederek onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek için sabah namazı sonrası bu ziyaretleri yaptığını belirtti.

Dere, Sabahın seher vakti bu nurlu etkinliğe uzaktan ve yakından gelen tüm dostlara teşekkür etti. Bu organizasyonda emeği geçen Edeler Diyarı Gönüllülerini tebrik eden Dere konuşmasına "62. Hafta ‘da 22 Ocak Pazar günü sabah namazında Del Ali camisinde buluşmak üzere tüm Kahramanmaraşlıları bu etkinliğe davet etti."

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Editör, Duygu Özarslan