örnek ise ülkedeki hemen hemen tüm ihaleleri alan şirketler topluluğunun halka sattığı mal ve hizmetlerdir. Isparta’da yaşanan asıl krizin nedeni “hava olayları” değil “özelleştirmenin” sonuçlarıdır.  Isparta’da elektrik dağıtım faaliyetini üstlenen Cengiz-Limak-Kalyon ortaklığının sahibi olduğu Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin elektrik dağıtım şebekeleri ve tesisatlarının denetlenmediği ve yapılması rutin olan bakımların zamanında yapılmamasından kaynaklandığı öne sürülmektedir. Gerek Isparta Valiliği gerekse şirket yetkilileri açıklamalar da bulunsun, yaşanan gerçekler, üç gün boyunca halk elektriksiz kalmış, binlerce yurttaş soğuk hava nedeniyle ısınma ve iletişim sorunları yaşamış, halk çocuklarını ısıtmak için muma sığınmış, oksijen makinesine bağlı hastalar ise ölüm kalım savaşı vermiştir. Yapılması gerekenler Isparta ilinde elektrik kesintisinin olduğu süre boyunca elektrik faturalarının tahsil edilmeyerek halkın zararlarının karşılanmasıdır.

Bu bağlamda;

1.      Isparta’da elektrik kesintisi sonrası yaşananlar, elektrik dağıtımından sorumlu olan Cengiz-Limak-Kalyon ortaklığının sahibi olduğu Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin, yapması gereken bakım onarım faaliyetlerini yerine getirmediği iddiaları doğru mudur? Şirket hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

2.      Elektrik kesintisi nedeniyle Isparta halkının yaşadığı mağduriyetler nasıl giderilecektir? Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. üstlenecek midir?

3.      Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin elektriği kamudan 32 kuruşa alıp Ispartalılara 137 ile 206 kuruş arasında sattığı doğru mudur?

4.      Bakanlığın, Isparta halkının elektrik faturalarının tahsilatının bir ay boyunca ertelenmesi yerine tahsilatından vazgeçilmesi için herhangi bir çalışması var mıdır?

5.      Cengiz-Limak-Kalyon ortaklığının sahibi olduğu Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin faaliyetleri en son ne zaman denetlenmiştir?

6.      Kamu tarafından yerine getirilmesi gereken hizmetlerin kar amacı ile şirketler tarafından sunulması ile beraber yaşanan sorunlar gün geçtikçe daha da kötü örnekleri ile karşımıza çıkmaktadır. Elektriğe yapılan %125 zamla beraber halk artık temel ihtiyaç olan enerjiye ulaşamamaktadır. Bakanlık olarak elektriğe yapılan zamların geri çekilmesi ve enerji de şirketlerin kar etmesi için uygulanan politikalardan vazgeçilmesi için herhangi bir adım atacak mıdır?