Expo 2023 kahramanmaraş Onikişubat için geri sayım devam ediyor.

Şehrin geleceğine yön verecek bu devasa projede taşlar yavaş yavaş yerine oturmaya başladı.

Model ve modern bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçesine kazandırdığı hizmetlerin yanı sıra kentin turizm dinamiklerine yeni bir zenginlik katacak olan expo 2023 için dev bir adım attı.

Kahramanmaraş Onikişubat’ta düzenlenecek EXPO 2023’ün ana teması “doğa dostu şehir ve duyarlılık” olarak belirlenirken EXPO 2023 bahçecilik sergisi 23 Nisan - 31 Ekim 2023 tarihleri arasında 192 gün sürecek.

Kahramanmaraş ekonomisine önemli düzeyde katkı sağlayacak EXPO 2023 projesi ile en az 50 ülkeden yerli ve yabancı 2 milyon ziyaretçi bekleniyor.

Doğası, tarihi zaferleri ve mutfağı ile geniş çapta bir popülariteye sahip Kahramanmaraş EXPO’yla ulusal ve yerel basında tanıtım ve medya bazında ivme kazanmasına katkı sağlayacak.

Bu devasa organizasyon için tüm şehir heyecan içerisinde merakla gelişmeleri takip ederken EXPO alanında ise çalışmalarda gözle görülür güzel gelişmeler kaydedildi.

Uzman bir ekiple bu organizasyona emek veren Onikişubat Belediyesi alandaki çalışmalarında büyük yol kat ederek Avrupa’nın en büyük lagün gölü, arasta kültür merkezi, uğur böceği ve kelebek müzesi gibi organizasyonun ana hatlarını oluşturan bölümlerde inşaatlar tamamlanma aşamasına geldi.