1963 doğumlu Mehmet Doğru, Liseye kadar Kahramanmaraş’ta okuduğunu ve Selçuk Üniversitesinde Jeoloji mühendisliği mezunu olduğunu söyledi. 1992 yılında evlenen ve 2 çocuk babası olan Mehmet Doğru, ''Eşim halk eğitim merkezinde öğretmendir. Serbest çalışıyorum. Taahhüt, inşaat ve hafriyat ağırlıklı çalışmalar yapıyorum'' dedi.

Bu adaylık başvurum sizlerin destek ve teveccühleriyle cesaret bulmuştur diyen Doğru, ''Sonunun hayırlı olması dileğiyle başvurumu yapıyorum. AK Partili belediyecilik dönemlerinde hizmetlerin üst seviyelere çıktığı ve başarılı olduğu süreçlerdir'' dedi.

Hizmetin çeşitlendirilerek insanca yaşanılacak şehirler oluşması yönünde çalışmalar sayın başkanımız, önderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve destekleriyle bu günlere gelmiştir diyen Doğru, ''Bizin bu doğrultuda çalışmalarımız kalıcı ve kaliteli eserler oluşmasıdır. Yollar kaldırımlar temiz çevre ve içilebilir su, park, bahçeler, sosyal ve kültürel çalışmalar ve temizlik hizmetleri gibi ana başlıklar altında daha da ileri seviyelere ulaştırmak için mümkün olan tüm çalışmaları sizlerin desteği ile yapıyoruz. Kahramanmaraş’ı Türkiye’nin en gözde ve marka şehirleri arasına getirmek için gayret edeceğiz. Bu noktada sloganımız, yükümüz ağır sevdamız büyük olmuştur. Onikişubat için biz hazırız. Yolumuza devam edeceğiz'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.