İşte Ünal Ateş'in basın açıklaması; Bugün maalesef acı ve kara bir gün olarak tarihe geçti

Terörizm ve teröristler O kanlı Vicdansız alçak yüzünü bir kez daha bizlere gösterdi.

İnsanlık düşmanları bir gün Yeni Zelanda'da Müslümanlara karşı saldırı düzenlerken bir gün bakıyorsunuz Sri Lanka da Hıristiyanları hedef alıyor.

Alçak hain terör sevicileri bir gün bakıyorsunuz her sözünde terörü ve terör örgütlerini kınayan; ne kadar karşı olduğunu anlatan genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alıyor.

Sevgili hemşerilerim

Öncelikle bir kez daha Hakkari'de şehit olan dört kardeşimiz rahmetle anıyorum kederli ailelerine başsağlığı diliyorum yine Sri lanka'da gerçekleştirilen terör sergisine şiddetle lanetliyorum ve hayatını kaybeden tüm insanlara Allah'tan rahmet diliyorum.

Bugün Hakkari'de şehit olan Vatan evladı kardeşimize Son görevini yapmak için cenaze törenine katılan genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na menfur bir saldırı düzenlendi.

Bu yapılan saldırı basit bir protesto saldırısı değildir Bu saldırı altyapısı yaklaşık bir yıl öncesinden beri hazırlanan toplumu ayrıştırma ve insanları birbirine karşı düşman etme projesinin bir parçasıdır. Bu saldırı soysuzca yapılan CHP’lileri şehit cenazesine almayın gelirlerse gereğini yapın şeklinde üstü kapalı verilen mesajların sonucudur. Bu saldırı sırf birkaç belediye kazanabilmek için terör saldırısına daha önce muhatap olmuş bir insanı terörist olarak gösteren ahlaksızların suçsuz insanları hedef haline getiren gazete adı altında yayınlanan paçavraların üç beş kuruş rant için televizyon kanallarında şaklabanlık yapan soytarıların pervasızca sarfettikleri lafların eseridir. Bu saldırı sözüm ona dün küfür ettiği birisini bugün kardeş ilan eden bir belediye başkanlığını ülkenin bekası ile eşleştiren bunamış bir zihniyetin eseridir.

Değerli basın mensupları sevgili hemşehrilerim Bizler Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneticileri olarak ülkemize ve memleketimizi sevmekten gayri bir iş yapmadık bütün mücadelemiz bu memlekette bir taşı Bir taşın üstüne koymak yönündedir. Kazandığımız zaman bu bizim hakkımız kaybettiğimiz zaman karşımızdaki vatan haini düşüncesine asla kapılmadık bu topraklarda hep birlikte yaşıyoruz farklı siyasi görüşlerimiz olabilir farklı çözüm önerileriniz olabilir. Ama bu farklılıklar bizi birbirimize düşman etmemelidir. Karşımızdaki insanın fikirlerini beğenmiyor olabiliriz Bu Asla şiddete dönüşmemelidir. Bugün yapılan çirkin saldırı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na değil bu ülkenin demokrasisine bu ülkede yaşayan insanların birliğine bütünlüğüne ve kardeşliğine yapılmıştır Bu bir terör saldırısıdır. Hemen şimdi bu saldırıyı yapanlar bulunmalı ve gerekli cezaya çarptırılmalı tır bu yapılmadığı taktirde bu iş hükümetin üstüne kalacaktır. İçişleri Bakanı derhal istifa etmelidir. 82 milyonun Birlik bütünlüğünden bahsedenler sorumsuz insanları bölen ayrıştıran açıklamalarını artık bir kenara bırakmalı daha usturuplu bir dil kullanmalıdır. Bu tür saldırılar ile yolumuzdan döneceğim ise düşünenler beyhude bir düşünce içerisindedir bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da bu memleketin faydası için gücümüzün yettiğince çalışmaya devam edeceğiz bu ülkeye nifak sokmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz.

Bu vesileyle genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yapılan menfur saldırıyı lanetliyorum Bu olaya sebep olanları da yüce Allah'a havale ediyorum.