CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ünal Ateş mesajında, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da atılan ilk adım özgürlüğe bağımsızlığa eşit yurttaşlığa kurtuluşa ve aydınlık yarınlara atılan ilk adımdı. O ilk adım ilmin bilimin demokrasinin ve insanların insanca yaşayabileceği Bir cumhuriyetin ilk adı mıydı? Bu kadar kıymetli bir hazine ancak bu hazine kadar kıymetli gençliğe emanet edilebilirdi.

Ne demişti ulu önder Mustafa Kemal Atatürk

"Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum" .

İşte bize düşen bu mirası sonuna kadar sahip çıkmak olacaktır sevgili gençler her kim ne derse desin biz size sonuna kadar inanıyoruz sonuna kadar güveniyoruz sizlerin bu mirasa sahip çıkacağınızdan en ufak bir tereddütümüz dahi yoktur

Umutsuzluğun kol gezdiği Bugünlerde Umut Sizsiniz bütün bu duygu ve düşünceler ile 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nızı kutluyorum. Bu bayramı bizlere armağan eden ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun dava arkadaşlarını bir kez daha rahmetle sevgiyle ve özlemle anıyorum.