EXPO ev sahipliği yapan ülkeye saygınlık kazandıran önemli uluslararası etkinliklerden biridir

Bu fuarlara katılan ülkeler, sergiledikleri ürünler ve yaptıkları tanıtım faaliyetleri ile kültürel, tarihsel varlıklarını da ön plana çıkarmaktadırlar.

Beş yılda bir düzenlenen EXPO’lar En az üç, en çok altı ay süreyle açık kalmakta, dünyanın dört bir yanından gelen on milyonlarca ziyaretçiye tanıtım yapılmakta, ev sahibi ülkeye önemli ölçüde döviz kazandırıyor

Türkiye’de ilk defa EXPO 2016 yılında Antalya’da düzenlendi

Şimdi ise model ve modern bir belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, ilçesine kazandırdığı hizmetlerin yanı sıra kentin turizm dinamiklerine yeni bir zenginlik katacak olan EXPO 2023 için dev bir adım attı.

EXPO 2023 projesi için çok sayıda ülkeyi ziyaret eden Başkan Mahçiçek ve ekibi yaklaşık 2-3 yıldır projeye emek verdiler.

Ülke Genelinde büyük ses getiren projenin basın toplantısı Tarım Ve Orman Bakanı Dr. Bekir PAKDEMİRLİ ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın katılımıyla gerçekleşmiş ve ulusal basında yoğun ilgi görmüştü.

Bir dünya kenti olmaya yolunda emin adımlarla ilerleyen Onikişubat 5 yılda bir yapılan EXPO’YA 2023 yılında doğa dostu şehir ve duyarlı halk temasıyla ev sahipliği yapacak.

Bu çalışmanın Kahramanmaraş’a Kazanımları ne olacak, bunun getirileri için hazırlıklar yapılıyor mu? Alandaki çalışmalar ne durumda, ne zaman faaliyete girecek 2019’da tamamlanır mı? EXPO Kahramanmaraş’la merak edilenleri Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Aksu Haber canlı yayınında cevapladı.