İlçeye yapılacak yeni HES barajlarının çevreye zarar verdiğini öne süren vatandaşlar, Bulgur Dere, Daçu Dere ve Göksu Çayı üzerine yapılması planlanan HES inşaatlarına karşı olduklarını belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilmek üzere imza kampanyası başlatacak.

Nurhak 'a bağlı Umutlu Mahallesinde bulunan Hidro Elektrik Santrali’nin çevreye verdiği zararın bilirkişi raporu ve mahkeme kararıyla tespit edildiğini bildiren vatandaşlar, bölgeye yapılması planlanan yeni HES’lerin hukuka aykırı olacağını savundu.

Konuyla ilgili Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan’da şunları kaydetti;

“Biliyorsunuz Nurhak 'ta Umutlu Mahallemiz'de bir Hidro Elektrik Santrali bulunmaktadır. Bunun çevreye, Hayvansal üretime olumsuz etkileri günübirlik piknikçiler tarafından bile görülmektedir. Şimdi ise 2. Ve 3. HES yapımı planlanmaktadır. Nurhak'ımızda zaten bir avuç su bulunmaktadır. Bizlerin burada Ülkemize, Bölgemize ciddi katkıları olacak Hayvancılığı desteklememiz gerekiyor. Minumum Elektrik üretimi yerine Maksimumun Hayvansal ve Çevresel üretimi desteklemek Ülkemiz , Milli Gelirimiz açısından daha avantajlıdır. Vatandaşlarımız bizlere yaşadığı Alanı dahada güzelleştirme görevi vermiştir. Bizlerde elbirliğiyle bu vazifeyi yerine getireceğiz. Yasaların, Hukukun , Evrensel ilkelerin bize tanıdığı hakları kullanarak çevreye, Hayvancılığa zarar verecek bu projeyi Durdurmamız gerektiğine inanıyoruz.

Ve yine inanıyoruz ki sadece Nurhak'ın değil Çağlayancerit 'ın, Ekinözü'nün , Elbistan’ın , Pazarcık'ın yaylacılarının uğrak yeri olan bu Mahallemizin yaşayacağı olumsuzlukların birçok ilçeyi de Hayvancılık ve Çevresel anlamda olumsuz etkileyeceği de aşikardır.

Bu düşünceden hareketle Çevre ve Şehircilik bakanlığı ve Yasalar nezdinde gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bu konuda duyarlılık gösterip sorumluluk alan; Siyasi Parti İlçe Başkanlarımıza, Muhtarlarımıza, Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Bu tür siyaset üstü konularda göstermiş oldukları yapıcı katkılar büyük önem arz etmektedir.” (Maraşpusula)