Kahramanmaraş'ta haftasonunu kayak merkezinde değerlendirmek isteyen vatandaşlar teleferiğin durması sonrasında orada mahsur kaldı. O anlara tanıklık eden Gazeteci Niyazi Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Yaklaşık 11-12 dakikalık bekleyişin ardından teleferiğin tekrar çalıştığını belirten Niyazi Kara, ''Şimdi indik. Binişlerde biniş fişi yada fatura fiş verilmiyor. Devletin burada vergi kaybı oluyor. Her binişe fiş kesilmeli. Bir biniş 20 TL, yüzlerce binen var. Yine küçük çocuk kızakları saatliği 25 TL Fiş fatura yok. Cafeterya’da sucuk ekmek, çay kahve, tost, sıcak cikolata, sahlep falan her şey var. Fiyat listesi yok Ama aldığınız ürünlerin fişi faturası yok. Kazanılan paradan devlet vergisini almalı'' dedi.

Ne kadar kazanç varsa ona göre vergisinin alınması gerektiğini ifade eden Kara şunları kaydetti;

''Alınan her hizmetin bedelinin fişi faturası verilmeli. Kafeteryanın önü, teleferik ve kayma yeri tarafından giriş, rezil durumda, insanlar içeri girerken ayakları suyun içinde kalıyor, kar eriyor ve her yer sulu karlı, bari insanların geçeceği yerdeki suları bir tarafa akıntı olarak verin. Her geçenin ayakkabısı su ile doluyor. Yani Yedikuyular'da aksaklık çok. Burası bir türlü düzelmez. Büyükşehir Belediyesi burayı iyi kontrol etmeli. Maliyeciler de kontrol etmeli. Yol üzerinde belediyenin yaptığı ve kiraya vereceği 5 adet sucuk ekmek satış yerleri faaliyette değil. Diğer yerlerin kulübeleri konmamış. Yani buralarda faaliyette değil. Sezona hazır falan değil. Bu işte de geç kalmışız. Kulübe konmayan yerlerin üstünde vatandaş mangal yapıyor. Yol güzel yapılmış. Sadece Doğal Yaşam Parkının yukarısı yapılmamış.''

HABER: ÖMER FARUK SALMAN