Ünal Ateş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Biliyorsunuz iktidar Partisi AK Parti burada il kongresini yaptı ve Sayın Cumhurbaşkanı Kahramanmaraş’ta ağırladılar. Sayın Cumhurbaşkanı geldi, burada kendisine verilen eline tutuşturulan notlardan ve bilgilerden yola çıkarak bazı şeyler açıkladı.

Ama üzülerek ifade edeyim ki Sayın Cumhurbaşkanı bir araştırsın, bu kendine verilen bilgileri bu malların birçoğu yanlış, Sayın Cumhurbaşkanına yanlış bilgi veriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı'na buradaki bazı idareciler ve yöneticiler, bunu söylemek istemiyorum ama dilim varmıyor ama yalan söylüyorlar. Neden yalan söylüyorlar hemen açıklayayım. Bakın Sayın Cumhurbaşkanı Maraş'a ikinci üniversiteyi kurduk dedi. Allah rızası için ikinci üniversiteyi birisi çıkıp gösterebilir mi? Adı olan, kendi olmayan, binası olmayan, öğrencisi olmayan, yeri yurdu olmayan hangi ikinci üniversite.

İkinci üniversitenin adı var kendi yok, binası yok kadrosu yok. Olan Sütçü İmam Üniversitesi açıklanan ilk 50 üniversite arasında yok.

Yani biz birincisini kalitesini yükseltmemiz dururken, birincisi ilgili olumlu şeyler yapmamız gerekirken, Sayın Cumhurbaşkanı ikincisini açtık dedi ama üzülerek görüyorum ki ikinci üniversite sanal bir üniversite.

Sayın Cumhurbaşkanı Kahramanmaraş gibi binlerce dersliğin yapıldığını söyledi. Sayın Erdoğan buradan size seslenmek istiyorum. AK Parti Genel Başkanlığını bir kenara bırakıp, eğer bir Cumhurbaşkanı gibi bizi dinlerseniz Kahramanmaraş bir vatandaşı dinlerseniz, bizim feryadımıza kulak verirseniz ne kadar güzel olacak.

Binlerce derslik yapılması hiçbir şeyi değiştirmedi. Kahramanmaraş hala eğitimdeki sıralamada 81 İl arasında 60. sırada. Biz eğitimde kalite istiyoruz, biz eğitimde başarı istiyoruz, çocuklarımız daha başarılı olsun istiyoruz, binlerce derslik yapılması bize hiçbir şey katmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı yine ifade etti, duble yolların yapıldığı ilgili. Sayın Cumhurbaşkanı size yanlış bilgi aktarıyorlar. Bakın bu memlekette hala Andırın’ın duble yol yapılmamıştır. Elbistan, Afşin, Ekinözü, Nurhak, Çağlayancerit’in duble yolları yapılmamıştır. Hala buralarda yol problemi devam etmektedir. Ve yine size verilen bilgilerde, siz diyorsunuz ki Kahramanmaraş’ta içme suyuyla ilgili şebekeler yenilendi. Maraş'ın en yakınındaki beldelerde dahi içme suyu problemi var. Bugün Önsen’de, Fatmalı’da, Beşen’de, Bertiz’de, Borçan bölgesinde ve diğer ilçelerimizin farklı mecraların da ciddi anlamda içme suyu problemi yaşıyoruz. Yıl 2020 en fazla su kaynağı olan Kahramanmaraş'ta, maalesef ama maalesef içme suyu problemi yaşıyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanı yine Maraş mitinginde ifade etti, Göksun yolunun bittiğiyle ilgili ama Göksün yolu bitmedi. Göksun’da ki tünellerin çıkışından Göksun'a kadar olan bölüm hala daha bitmiş değil. Eğer yol bitti ise, yine tünelin içerisinde tek şeritten gidiyoruz. O yol bitmedi.

Buraya gelip vatandaşın ağzına bir parmak bal çalıp gidip vatandaşa pembe tablolar çizmek sorunları çözmüyor.

Bakın daha önce biz ifade ettik, Kahramanmaraş'a hızlı tren geliyor dedik. Ama birileri çıktı bizi yalancılıkla itham etti. Sayın Cumhurbaşkanı ne dedi, Kahramanmaraş'a geldiğinde Mersin, Adana, Nurdağı, Gaziantep'e hızlı trenin Kahramanmaraş’la ilgili olan kısmını etüt çalışmaları bitmek üzere. Neymiş demek ki, hızlı trenin güzergahı Mersin, Adana, Nurdağı, Gaziantep imiş. Neymiş demek ki hızlı tren Kahramanmaraş’a gelmiyor imiş.”

“Bizde; Murat Kurum’un Yeniden Refah lehine çekilmesini talep ediyoruz” “Bizde; Murat Kurum’un Yeniden Refah lehine çekilmesini talep ediyoruz”
Editör: TE Bilişim