Arsan Kavşağı, Karacasu ve Karaziyaret kavşaklarında kırmızı ışık ihlallerinden dolayı artan trafik kazalarının dikkat çekmesi sonrasında bu bölgelerde drone ile denetimlerin arttırılacağı belirtildi.

2019 yılında meydana gelen trafik kazalarının oranlarının da alınan tedbirler doğrultusunda düştüğünü belirten Kahramanmaraş Trafik ve Tescil Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, ''Ölümlü ve yaralamalı kazalarda yıllık bazda bakıldığında bir düşüş var. Ancak dikkat çeken bazı noktalar var. Bu bölgelerde ise hızdan kaynaklanan kazaların olduğu bölgelerde radar denetimi, kırmızı ışık ihlalinden kaynaklanan kazaların olduğu yerlere ise drone denetimi yapacağız'' dedi.

Özellikle Arsan, Karacasu, Karaziyaret kavşaklarında denetimleri arttırdık diyen Doğan, ''Buradan sürücülerimizi de uyarmak istiyorum. Bu belirttiğim noktalar ağırlıklı olmak üzere, drone denetimleri devam edecek. Buralarda ve diğer kavşaklarda ışıklara riayet edelim. Kırmızı ışık ihlali yapan bir sürücü, yeşil ışıkta hakkını kullanarak geçen başka bir sürücüyle kaza yapma ihtimali yüksek. Bu durum da, kırmızı ışık ihlali yapan haksız duruma düşüyor'' ifadelerini kullandı.

Amaçlarının ceza yazmak değil, kazaları engellemek olduğunu belirten Doğan, ''Sivil ekiplerimiz ve MOBESE'lerimizden emniyet kemeri ve cep telefonu uygulamalarımız devam ediyor. Bu denetimlerin amacı ceza yazmak değil, kazaların azaltılmasıdır. Vatandaşlarımızın bundan bilgisi olsun'' diye konuştu.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN