Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde et ve süt üreticisi Yakup Konan, yeme, mazota zam gelmesine rağmen süt fiyatlarında hiçbir artış olmamasına isyan etmişti.

Konan, 16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde traktörüyle Ankara'ya ulaşmak için bugün yola çıkmıştı. Ancak Konan ilçe sınırlarında jandarma süpriziyle karşılatı.

Yolada sık sık trafik kontrolü yapılarak yolu kesilen Konan, Kahramanmaraş sınırlarından çıkamadan ehliyetine el konuldu.

Birincisinde yaklaşık 2 saat bekletilerek yola çıkmasına izin verilen Konan, 2 km sonra yapılan ikinci kontrolde bu sef gözlerinde kızarıklık var gerekçesiyle ehliyetine el konuldu.

10 KM GİTMEDEN İKİ KERE DURDURULDU

Ancak traktörüyle daha 10 km bile yol almadan trafik polisleri tarafından iki defa durdurulan Konan’ın ehliyetine el konuldu. Bütün evrakları tam olmasına rağmen ikinci kontrolde Konan’ın gözünde kızarıklık var gerekçesiyle muayene olması istendi. Bunun için bulunduğu yere ambulans çağrılırken, sağlık raporu istendi. Sağlık Kurulu raporunun da en yakın 21 Ekim’de verileceği belirtilerek ehliyetine el konuldu.

EHLİYETİNİ ALABİLMEK İÇİN SAĞLIK RAPORU ALACAK

Ehliyetine el konulduğu için traktörünü en yakın benzinliğe çeken Konan, daha sonra yakın bir çevresinden ehliyeti olan bir arkadaşını yardımıyla traktörünü köyüne götürebildi. Konan, el konulan ehliyetini alabilmek için Sağlık Kuruluna girerek rapor alması gerekiyor.

EVRAKLARIM TAMAMDI BİR KUSUR BULAMADILAR GÖZLERİMİN KIZARIKLIĞINI BAHANE ETTİLER

Bu duruma isyan eden Konan, “Traktörümün bütün evrakları tamamdı. Kendimle ilgili de bütün raporları almıştım. Hiçbir gerekçe bulamadılar gözümde kızarıklık var gerekçesiyle ehliyetime el koydular” dedi.

Konan başına gelenleri sosyal medya hesabından paylaşlaştı;

“Değerli #üretici #çiftçi #besici arkadaşlar usulsüzce ehliyetime el konuldu. Aşağıdaki sebeplerden dolayı ,üretici bu vatanın evladı değilmiş demekki! Yollar bizim degilmiş ,Ankara’ya gelemiyorum saygılarımla.”

'Üreticini Koru' diye kampanya başlatıldığını fakat yine de yetkililerin ses vermediğini belirten Konan, "16 Ekim Dünya Gıda Günü'nde traktörüme bineceğim, Ankara’ya gideceğim. Ankara’da istediğimizi alana kadar hiçbir yere kımıldamayacağım" demişti.