Kahramanmaraş kamuoyunda, kentin sahipsizliği ve devlet kanadında hak ettiği ilgiyi görmediği hemen her zaman tartışılan bir konu olarak gündemdeki yerini koruyor.

Bunun son örneği ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Kahramanmaraş’la ilgili bir konuda verilen soru önergesine 2 yıl sonra yanıt vermesiyle yaşandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 6 Aralık 2019’da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sunduğu Kahramanmaraş’taki aile hekimleriyle ilgili soru önergesini 2 yıl sonra yanıtladı.

Öztuç, Bakan Koca'ya, "Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinin en büyük mahallelerinden biri olan Cumhuriyet mahallesinde sağlık ocağının olmadığını ve yapılıp yapılmayacağını" sormuştu.

Öztunç'un sorusuna 2 yıl sonra cevap veren Bakan Koca, “Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere 6 aile hekimliği birimi bulunan yeni bir aile sağlığı merkezi yapılması planlanmış ve 2020 Yılı Yatırım Programı’na teklif edilmiştir” yanıtı verdi.

İŞTE 2 YIL SONRA YANIT VERİLEN O HABER…

Öztunç, Vatandaşın Sağlık Ocağı İhtiyacını Sağlık Bakanı’na Sordu!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Elbistan’ın Cumhuriyet Mahallesine sağlık ocağının ne zaman yapılacağını sordu.

CHP’li Ali Öztunç, Elbistan ilçesi Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinin temel sağlık hakkına erişiminde yaşadığı problemi aşmak adına bölgenin en önemli ihtiyaçlarından biri konumunda olan sağlık ocağı sorununu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın masasına getirdi.

Koca’nın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Öztunç, şu sorulara yanıt aradı;

-Daha önce yapılacağı söylenen Elbistan Cumhuriyet Mahallesi sağlık ocağı neden yapılmamıştır?

-Bu sağlık ocağının ne zaman yapılması düşünülmektedir?

-Söz konusu sağlık ocağının 2020 yatırım programına alınması yönünde bir düşünceniz var mı?