KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını Rektör Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor İsmet Karaokur Bulvarı’nda Yürüyüş Yolları Yenileniyor

Rektör Can, konferansın konusuna ilişkin, akademisyen kimliğiyle teori alanında Rekabet Kurulu Başkanlığı ve özel sektör tecrübesi yönüyle de pratik alanında önemli çalışmaları bulunan Prof. Dr. Ömer Torlak’ı üniversitemizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Günümüz ticaret ve rekabet anlayışı içerisinde insani ilişkilerin ve ahlakın göz ardı edildiğine dikkat çeken Rektör Can, endüstri 4.0’la birlikte kaçınılmaz hale gelen ve hızla büyüyen dijital ekonomide rekabet ve ahlak konusunda Prof. Dr. Ömer Torlak’ın vereceği konferansın önemli faydalar sağlayacağını belirtti.

İİBF Dekanı Prof. Dr. Mustafa Taşlıyan da rekabetin ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli rol oynayan bir unsur olduğunu ifade ederek, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

KAGİM Müdürü ve KAGİT Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ali Haluk Pınar ise konferansa katkı sunan ve katılım sağlayanlara teşekkür ederken, konferansa konuşmacı olarak katılan Rekabet Kurumu Eski Başkanı Torlak’a şükranlarını sundu.

Açılış konuşmalarının ardından Rekabet Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, “Dijitalleşen Ekonomilerde Rekabet ve Ahlak” konulu konferans sunumunu gerçekleştirdi. Ekonominin dijitalleşmesine zemin hazırlayan süreçlere ilişkin bilgilendirmelerde bulunan Prof. Dr. Torlak, dijitalleşen ekonomilerde rekabetin geldiği nokta ve bunun ahlaki boyutları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dijital ekonomi, rekabet, rekabete yanlış yaklaşımlar, rekabetin korunması politikalarının etkinliği ve ahlaki değerlerin güçlendirilmesi konularında çeşitli değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Torlak, konferansın son bölümünde katılımcıların konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Konferans sunumunun ardından Rektör Prof. Dr. Niyazi Can tarafından Rekabet Kurumu Eski Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak’a günün anısına plaket ve hediye takdimi gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim