Hükümet yetkilileri tarafından sürekli olarak dile getirilen tasarruf tedbirleri alınacağı söylemlerine rağmen, kamu kurumları tarafından yapılan harcamalar vatandaşın vicdanını sızlatmaya devam ediyor. Vatandaş ekonomideki yanlış politikaların bedelini daha da yoksullaşarak öderken, her gün bir yenisi eklenen israf haberlerine tepki de çığ gibi büyüyor.

“SİYASETİ HALK İÇİN DEĞİL KENDİLERİ İÇİN YAPMALARI…”

Çalışkanlığıyla kısa sürede memleketi Kahramanmaraş’ta gönüllere giren ve hükümeti elinde bulunduran AKP’li yöneticilerin kentte faydalı olmaları için itici kuvvet uygulayan CHP’li Ali Öztunç, “Halka örnek olmaları gereken kamu yöneticilerinin kamu kaynaklarını fütursuzca kullanarak siyaseti halk için değil kendileri için yapmaları, bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür” ifadelerini kullandığı önergesinde, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin taşınmazların ve kiralık araçlarının durumunu sordu.

 

Öztunç’un TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergesi aynen şu şekilde:

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

            Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

                       

                                                                                  Ali ÖZTUNÇ

                                                                                    Kahramanmaraş Milletvekili

                                                                         İçişleri Komisyonu Üyesi

 

Ülkemizin içinden geçtiği ekonomik krizin faturası her zaman olduğu gibi yine halkımızın sırtına yüklenmiştir. Buna karşın tasarrufta bulunması gereken kamu kurumlarının israf haberinin basında yer almadığı gün hemen hemen yok gibidir. Halka örnek olmaları gereken kamu yöneticilerinin kamu kaynaklarını fütursuzca kullanarak siyaseti halk için değil kendileri için yapmaları bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür.

1-     Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde kaç tane kiralık araç vardır? Kiralanan araçlar hangi yöntemlerle, ne kadar süreyle, hangi tutarlardan ve kimlerden kiralanmıştır?

2-    Belediyenin kullanmak için kiraladığı yer veya bina var mıdır? Var ise bu yerler ve binalar hangileridir?

3-    Belediyenin, bina ve yerleri kiralama için yaptığı sözleşmelerin şartları ve süreleri nasıldır? Bu yer ve binalar kimlerden kiralanmıştır?

4-    Belediyenin kiralık olarak kullandığı bina ve yerler için belediye bütçesinden yıllık ödediği miktar nedir?

Editör: TE Bilişim