Birçok önemli ve güzel projelerinin olduğundan bahseden Buluntu; “Kahramanmaraş’a hizmet etme yolunda çıktığımız bugünde Allah bize nasip ederse neler yapacağımızı inşallah hem şehrimiz hem arkadaşlarımız hem de dostlarımız görecek” dedi. 

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için siyaset arenası günden güne ısınmaya başlarken, aday adayları da gönül verdiği partiden Belediye Başkanı olabilmek için müracaatlarını yapmaya devam ediyor. Bu doğrultuda kentin tanınan simalarından biri olan MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı, Harita Mühendisi, kentsel Dönüşüm Uzmanı ve İşadamı Mustafa Buluntu, yeni dönemde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne talip oldu. Oldukça kalabalık bir grupla AK Parti İl Başkanlığı’na gelen Buluntu, başvuru dosyasını İl Başkan Yardımcısı Necmettin Sertpolat’a teslim etti.

“TEŞKİLATTAN GELEN BİRİSİYİM”

Müracaat sonrası açıklamalarda bulunan Buluntu, şöyle konuştu: “Nasıl ki AK Parti’nin kurucusu olmaktan duyduğum gurur ve mutluluğu ömrüm boyu taşıyacağım gibi bugünkü Büyükşehir Belediyesi’ne müracaat günümü de bir onur meselesi olarak ömrüm boyu taşıyacağım. AK Parti’nin kuruluş yıllarında kurucu merkez ilçe başkan yardımcısı olarak göreve başladım. Teşkilattan gelen biriyim. Merkez ilçede uzun yıllar görev yaptıktan sonra il başkan yardımcılığına geçtim ve il teşkilat başkanlığı yaptım. Bu sırada da birçok yerel ve genel seçimlerde Seçim Koordinasyon Merkez Başkanlığı yaptım. Dolayısıyla teşkilat mensubu olmanın vermiş olduğu onuru da ömrüm boyu taşıyacağım.”

“AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ İNSAN ODAKLI BİR BELEDİYECİLİK”

“AK Parti belediyeciliği insan odaklı bir belediyecilik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın mantığıyla hareket eden bir belediyecilik” diyen Buluntu, sözlerinin devamında şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da çıkış noktası belediye başkanlığıdır. Çok şükür ki bu vesile ile bugün dünya lideri konumuna gelmiştir. Ben burada öncelikle tüm belediye başkanlarına teşekkür etmek istiyorum. Çünkü tamamı elinden geldiği kadar şehrimize hizmet etme adına bütçesine ve kendinin vizyonuna göre hizmet etmeye çalışmışlardır. Biz şunu da çok iyi biliyoruz. Nasıl ki bir oku geriye çekip yayı gerip ileri hedeflere atabiliyorsak bizde geçmişimizden destek almak zorundayız. Çünkü biz geçmişin devamıyız ve hepsine de sahip çıkıyoruz. İnşallah onların bıraktığı yerlerde biz daha iyi noktalara taşıma adına adaylığımı burada beyan etmiş bulunuyorum.”

“VİZYONUMUZU İLERİ Kİ GÜNLERDE AÇIKLAYACAĞIZ”

Kahramanmaraş’ın 20023,2053 ve 2071 için oluşturulan vizyonlarını ilerleyen günlerde açıklayacaklarını ifade eden Buluntu, “Kahramanmaraş bu noktaya kolay gelmedi. Biliyorsunuz ki AK Parti’nin kuruluş yıllarında ben merkez ilçede görev aldığım sırada bizim ilk binamız Belman Sitesinde 2 odalı bir yerdi. Ama şu gün görüyoruz ki hem Kahramanmaraş hem Türkiye çok ileri noktalara taşınmıştır. Kahramanmaraş 80’li ve 90’lı yıllarda başlayan sanayileşme süreciyle 2002 yılından itibaren AK Parti iktidarıyla gelişimini ve sanayileşmesini 10 kat artırmış ve çok daha ileri noktalara taşımıştır. Bugün Kahramanmaraş sanayileşme yönünde Türkiye’de çok ileri noktalarda yerini almıştır. İnşallah belediyecilik açısından da sanayileşme de yakaladığı başarıyı bu süreçle beraber yakalayacaktır. Cumhurbaşkanımızın 2023,2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda yerli ve millileşme yönünde Türkiye’nin çok ciddi adımları var. İnşallah şehrimizde hem 2023 hem 2053 hem de 2071 hedefleri doğrultusunda biz vizyonlarını inşallah ileri ki günlerde açıklayacağız” şeklinde konuştu.

“AÇIKLAYACAĞIMIZ PROJELERİ YAPACAĞIZ”

Açıklayacakları projeleri yapacaklarını vurgulayan Buluntu, şunları dedi: “2014’teki seçimde de açıklamış olduğumuz 33 projemiz vardı. Bugün bunların en az 29 tanesi birçok belediyemiz tarafından yapıldı. Bu bizim için bir gurur vesilesidir. İnşallah önümüzdeki günlerde açıklayacağımız projeleri biz yapacağız, olmazsa yerimize gelecek arkadaşlarda devam ettireceklerdir diye düşünüyorum. Bugünlerde birçok insan kentsel dönüşümü konuşuyor. Basite alınmayacak, parsel bazlı düşünülmeyecek derecede ciddi bir konu. Biliyorsunuz Kahramanmaraş deprem bölgesi ve birçok eski mahallelerimiz var. Merkezde ve ilçelerimizde birçok noktada eski mahallelerimiz var. Kentsel dönüşümü eski binaları yıkıp yerine hemen yeni bina yapmak gibi algılamamak lazım. Bugün cumhurbaşkanımızın geçen günlerde çevre çalıştayın da açıkladığı projeler var. Artık dikey mimariden yatay mimariye geçiş dönemi başlamıştır. Kentsel dönüşüm fen ve sağlık koşullarından yoksun bu gece kondu bölgelerinde ki bu binaların yıkılarak şehrin dokusuna ve mimarisine uygun olan yapılarla beraber kentsel dönüşüm yapılmasıdır.”

“KOMŞULUK KÜLTÜRÜNÜ GELİŞTİRECEĞİZ”

Göreve geldikleri takdirde komşuluk kültürünü geliştireceklerini söyleyen Buluntu, şehre yön verirken mütevazilikle hareket etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi: “İnşallah biz göreve gelirsek en büyük projelerimizden biri bu eski mahallelerimizdeki bu evleri kentsel dönüşüme tabi tutmak olacaktır. Burada biz soylulaştırma projesine karşıyız. Orada yaşayan insanları mümkün olduğu mertebe yine kendi mahallesinde kendi kültüründe bırakmak istiyoruz. Mahalleleşme kültürü çok önemlidir. Bizim unutmuş olduğumuz hasretlerimiz var. Eski mahallelerde insanlar birbirini tanır, komşular birbirini tanır, komşuda ne pişerse haberi olur, açlığı tokluğu bilinirdi. Ama biz maalesef bu şehirleşmenin getirmiş olduğu bir takım olaylardan dolayı biz komşuluğumuzu unuttuk. Komşularımızdan haberimiz yok. Oturduğunuz sitelerde emin olun çoğu insanlar karşı komşusunu dahi tanımıyor. Onun için biz kültürümüze uygun olarak inşallah bu projelerle komşuluk kültürünü geliştireceğiz. Bir de Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şu sözü de çok önemlidir; “Şehirler insanın yaratıcısına yönelişini simgeler.” Bu sözün manası o kadar anlamlı ki örneğin biz birçok Avrupa ülkesini geziyoruz. Avrupa’ya gittiğiniz zaman bir meydan görüyorsunuz meydanda devasa heykeller ve meydanın ucu kiliseye çıkıyor. Şehirleri putlaştırmışlar ama İslami kültüre baktığımız zaman en yakın ulu camii olmak şartıyla mütevazılık vardır. Ulu camiinin eski yapısına baktığımız zaman ulu camiinin çevresinde dükkânlar ve onun arkasında yerleşim vardır. İslam’ın mütevazılığını hepimiz görebiliriz. İnşallah şehirlerimize bundan sonra yön verirken bizde bu mütevazılıkta hareket etmeyi planlıyoruz.”

“MAKRO ÖLÇEĞİNDEN MİKRO ÖLÇEĞİNE GEÇİYORUZ”

Artık makro ölçekten mikro ölçeğe geçtiklerini dile getiren Buluntu, yapılacak hizmetlerin tamamının ortak akılla yönetileceğinin altını çizdi. Buluntu, “Kahramanmaraş’ın bir sorunu daha ortak akıl. Ortak akıldan kastım bir takım şehri ilgilendiren büyük projeler yapılırken kesinlikle bu şehrin kanaat önderleriyle, muhtarlarımızla hatta o bölgenin insanlarıyla oturup karar vermemiz lazım. Çünkü yaptığımız bir proje eğer orada kabul görmezse proje ne kadar vizyonlu olursa olsun halkın gönlünde yer edinemezsiniz. Dolayısıyla büyük projeleri açıklarken artık aday adayları da dâhil ve adaylıktan sonrada herkes kafasına göre proje açıklayıp uçuk kaçık şeyler söylemeyecek. Makro ölçeğinden mikro ölçeğine geçiyoruz ve genel merkez tarafından da adayların açıklamış olduğu projeler değerlenecek ve yapılabilir özellikleri olan projeler hayata geçirilecek. Dolasıyla ortak akıl bundan sonra çok önem arz edecek. Şehirlerdeki yapılacak ve ilçelerdeki yapılacak her türlü değişiklik her türlü şehirleşme adına yapılacak hizmetlerin tamamı ortak akılla yönetilecek” diye konuştu.

“ORTAK AKIL İÇERİSİNDE ÇALIŞACAĞIZ”

Buluntu, son olarak şunları kaydetti: “Burada teşkilat mensuplarımızı da unutmamak lazımdır. Çünkü teşkilatın içinden gelmiş bir kardeşiniz olarak kesinlikle teşkilat desteğini almamış insanlarında başarılı olma şansı yoktur. Çünkü buradaki kardeşlerimiz, teşkilatta çalışan arkadaşlarımız tamamıyla gecesini gündüze katarak hiçbir maddi menfaat beklemeden burada şehrine insanlarına hizmet ediyor. Dolayısıyla ortak akıl içerisinde teşkilat mensuplarımızda tabi ki yerini alacaktır.”

***

İŞTE KENDİ AĞZINDAN MUSTAFA BULUNTU'YU TANIYALIM:

"01.07.1971 yılında Kahramanmaraş’ta doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi Kahramanmaraş’ta tamamladım. 1988 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, Harita Mühendisliği bölümünü kazandım. 1992 yılında mezun oldum.
1993 yılında mühendislik faaliyetlerine Kahramanmaraş’ta kendi büromda başladım. Birçok projede görev aldım. İmar planları yapımı, imar uygulamaları, köy kadastrosu çalışmaları ve proje müdürlüğü görevlerinde bulundum. HES, GES ve RES projelerinde mühendislik çalışmaları yaptım. 25 yıldır Kahramanmaraş’ta Harita Mühendisi olarak firmamla hizmet vermekteyim.
Aynı zamanda toplamda 350 çalışanı olan ve tamamı ihracata yönelik dokuma kumaş üretimi yapan Koton Tekstil ve Pelle Tekstil firmalarının Yönetim Kurulu Başkanı olarak ticari faaliyetlerimi sürdürmekteyim.
AK Parti’nin kuruluş aşamasından bu yana çeşitli kademelerinde görev aldım. Partimizin Kahramanmaraş Merkez İlçe Kurucu Yönetim Kurulu’nda, başkan yardımcılığı görevinde bulundum. 13.05.2006 tarihine kadar Merkez İlçe Başkan Yardımcılığı görevine devam ettim. 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde ve 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Merkez İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’nde Başkan olarak görev aldım.
13.05.2006 tarihinde yapılan Kahramanmaraş İl Kongresinde, İl yönetimine seçildim. İl Başkan Yardımcılığı, Teşkilat Başkanlığı görevlerinde bulundum. 17.06.2007 genel seçimlerinde ve 29.03.2009 yerel seçimlerinde İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanlığı yaptım. 
Okan Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Kentsel Dönüşüm alanında yüksek lisans yaparak 2017 yılında mezun oldum ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı olarak yapılan birçok imar çalışmalarında ve kentsel dönüşüm projelerinde uzmanlık ve danışmanlık yaptım.
Birçok sivil toplum kuruluşunda; KASİAD (Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği), KMTSO (Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası) Meclis Üyeliği, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası’nda aktif olarak görev yaptım.
Faaliyete geçtiğinde 25 bin kişiye iş imkânı sunacak olan Kahramanmaraş Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyeliği, 2016 yılında şube olarak açılan MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Kahramanmaraş şubesinde teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcılığı, 2017 yılında MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Kahramanmaraş Şube Başkanlığına getirildim.
2018 yılında seçimleri yapılan KMTSO (Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası) Yönetim Kurulu üyesi oldum ve aday adaylığı müracaatıma kadar aktif görevlerim devam etmiştir.
Evli ve 2 çocuk babasıyım."