Geçtiğimiz dönem Kahramanmaraş’tan çok iyi oy alan Öztunç, HDP’yi baraj üstüne taşımak isteyen seçmenlerin HDP’ye yönelmesiyle kıl payı milletvekilliğini kaçırmıştı. 24 Haziran seçimlerinde ise yurtdışındaki seçmen HDP yerine CHP’yi tercih etti ve Öztunç, kendisine milletvekilliği kaybettiren oylarla bu dönem milletvekili seçildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Öztunç, “Geçen seçimlerde de ben yurtdışı oylarıyla seçimi kaybetmiştim. Siyasetin cilvesine bakın, kaderine bakın ki bu seçimlerde de yurtdışı oylarıyla milletvekilliği seçimlerini aldık” dedi.

CHP’nin 2 dönem aradan sonra ilk milletvekili olan Ali Öztunç, şu açıklamalarda bulundu: “Resmi olmayan sonuçlara göre; milletvekili seçildim. Bildiğim kadarıyla şu an için herhangi bir itiraz da yok. Ben isterdim ki İYİ Partili Sayın Faruk Atlı da milletvekili seçilsin. İYİ Parti’den milletvekilliği düşmesin, isterdim. Ama yapacak bir şey yok. Maalesef böyle oldu. Ben Faruk Bey’e medyamız aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum. Çok büyük bir nezaket gösterdiler. Beni aradılar, tebrik ettiler. İl Başkanı da hem beni aradı hem de il başkanımızı aradı ve tebrik etti. Ben, nezaketleri gereği İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Sayın Davut Sarı Bey’e ve Kahramanmaraş 1. Sıra Milletvekili Adayı Faruk Atlı Bey’e teşekkür ediyorum. Keşke böyle olmasaydı; ama maalesef siyasetin cilvesi böyle! Geçen seçimlerde de ben yurtdışı oylarıyla seçimi kaybetmiştim. Siyasetin cilvesine bakın, kaderine bakın ki bu seçimlerde de yurtdışı oylarıyla milletvekilliği seçimlerini aldık. Resmi olmayan rakamlara göre; Cumhuriyet Halk Partisi olarak yurtdışından gelen 3 bin 546 oyun ilavesiyle birlikte 65 bin 293 oy aldık. 861 oy farkıyla da 1 milletvekili çıkarmayı hak ettik.” (HABER-FOTO: KENAN ONARAN)