Eyüp Kadir Kılcı’nın yakından takip ettiği programda Kahramanmaraş ilimizin Afşin İlçesi Büyüktatlar Derneği TATLIDER İstanbul Sultangazi de dernek lokalinde Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Ak Parti Elbistan Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz’ü ağırladı.

Toplantıya Sultangazi CHP Belediye Başkanı Haluk Bozkurt, Ak Parti Adayı Abdurrahman Dursun, MHP MKYK Üyesi Erdem Karakoç, Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Yunus Köse, İstanbul Maraşfed Başkanı Uğur Yinanç, siyasi partilerin il, ilçe başkanlarıyla Türkiye’nin farklı bölgesinde üniversite okuyan 60 kız ve erkek öğrenci katıldı.

"2017 yılı Aralık ayında Afşin Büyüktatlar Derneği TATLIDER’e başkan seçilen İsrafil Bahçe ve yönetim kurulu zengin içerikli projeleriyle hemşehri dernekçiliğinde farkındalık yaratmayı başardı."

TATLIDER Başkanı İsrafil Bahçe ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye’nin 7 farklı bölgesinde üniversite okuyan Kahramanmaraş ili Afşin ilçesi Büyüktatlar mahallesinden Kız ve Erkek 60 öğrenciyi İstanbul da misafir etti.

Üniversite öğrencilerine İstanbul’un tarihi ve turistik şehir turu öğrencilere eğitim yaşantılarında büyük moral oldu. Başkan ve yönetimi Pazar akşamı öğrencilerin sorunlarına çare olmak ve BURS ihtiyacı olan öğrencilere destek olmak amacıyla dernek lokalinde İstanbul da yaşayan Kahramanmaraş’ın iş dünyasından insanlarla buluşturdu.

Üniversite öğrencilerinin sorunlarına çare üretilen toplantı akabinde yerel seçimler dolayısıyla stk ziyaretlerine ağırlık veren siyasi partilerin belediye başkan adayları, ilçe başkanları, MKYK üyeleri ve il
yönetimlerinden insanlar ile Kahramanmaraş sivil toplumunun temsilcilerini Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile buluşturdu.

Takriben 250 kişilik dernek lokalinde yoğun izdihamın olduğu toplantıda Ak Parti, Mhp ve Chp’li siyasetçiler aynı anda misafir olması da sivil toplum kuruluşları aday tanıtım çalışmasında bir ilk olmayı başardı.

TATLIDER, toplantının ikinci bölümünde Kahramanmaraş Elbistan Ak Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Gürbüz ve Maraşfed Başkanı Uğur Yinanç ile federasyon üyesi dernek yöneticilerini ağırladı.

Başkan adayı Gürbüz toplantıda hemşehri odaklı bir konuşma yaparken hemşehrilerden gelen bir soruya Elbistanlıların umutla beklediği il olma sorusuna: sanayileşme, ekonomik kalkınma, şehirleşme, teknik olarak ve il olabilmek için gerekli olan tüm alt yapımızın hazır olduğunu söylemek isterim. Hayırlısıyla inşallah dedi.