Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını KSÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Saltalı yaptı. Kadının kültür ve toplumumuzdaki önemine dikkat çeken Rektör Yardımcısı Saltalı, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlandı.

KSÜKAM Müdürü Doç. Dr. Yekta Gezginç ise kısa bir selamlama konuşması yaparak, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününün anlam ve önemine ilişkin bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından KSÜKAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Günsu Yılma Şakalar’ın moderatörlüğünü yaptığı konferans programına geçildi. Doç. Dr. Şakalar, pandemi sürecinde kadınların sanatsal faaliyetlerdeki yeri ve önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Pandemide Kadın-Sanat konulu konferans dizisinin ilk programına konuşmacı olarak Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik ve Sahne Sanatları Bölümü Müzik Toplulukları Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Piyanist-Müzikolog Doç. Dr. Evren Kutlay katıldı.

Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak

Doç. Dr. Evren Kutlay, 2020 Mart ayında ülkemizde başlayan COVID-19 salgını sürecinden itibaren dijital platformlar üzerinden başlattığı “Koronavirüs Müzikal Günlükleri” isimli projesi ile ilgili ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Koronavirüs Müzikal Günlükleri isimli projenin çıkış noktası, vizyon ve misyonunun yansıra istatistiksel bilgilere de yer veren Doç. Dr. Kutlay, müzikal günlüklerin hem koronavirüs hem de müzik tarihine kalıcı bir miras bıraktığını ifade etti.

Bu bağlamda 65 gün boyunca 1’er saatlik 65 canlı video performansı içerisinde hem solo hem de topluluk ile icra ettiği eserleri ve bestecileri kronolojik olarak tarihsel müzikoloji perspektifinden katılımcılarla paylaşan Kutlay, “Osmanlı devlet marşları, Osmanlı marşları, sultan bestekârlar, kadın bestekârlar, Osmanlı’nın Avrupalı müzisyenlerinin eserlerinden oluşturduğu repertuvarında, Kaptanzade Ali Rıza Bey, Dikran Çuhaciyan, Hammamizade İsmail Dede Efendi, Kemani Kevser Hanım, Fehmi Ege, Necib Celal Andel, Yalçın Tura gibi bestecilerinin eserlerinin yansıra halk müziği ve Türk müziğinden seçkin eserlerin de projesi içerisinde yer aldığına değindi.

Editör: TE Bilişim