Kahramanmaraş’ın sorunlarını sık sık gündeme getiren Kara, vatandaşın sesi olmaya devam ediyor. Gazeteci titizliği ile bir vatandaş olarak sorunları dile getiren Niyazi Kara, son olarak KASKİ tarafından oluşan mağduriyeti gündeme getirdi.

Gazeteci Niyazi Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; Su faturaları 30 gün içerisinde okunmuyor. 36 gün 37 gün gibi okunuyor. Geç okunduğu için fazla su tüketimi oluyor. Bu kez de 24 ton sonrası 2. kademeden alınıyor. 1. kademe metreküp fiyatı 2.11 TL 2. kademe metreküp fiyatı 3.16 TL olarak alınıyor. 2. kademe kullanılan su için 1. kademeye göre % 50 daha fazla bedel ödeniyor. Su faturaları ya 30 gün içerisinde okunmalı ya da 2. kademe kaldırılmalı. Su faturalarının yüksek gelme sebeplerinden birisi de bu.

Su fiyatlarında indirime gidilse daha iyi olur”

Daha önce metreküp fiyatı 1.75 TL olan su fiyatına güncelleme yapılarak 2.11 TL’ ye çıkarıldığını belirten Kara, şimdi ise okuma günlerini uzatarak fazla metreküp için 2. kademe üzerinden fiyatlandırma yapılarak vatandaşın cebinden fazla çıkmış oluyor. Yetkililer 30 gün dolmadan vatandaşın su sayaçlarını okumalı. Ya da geriye dönük 1 yıl içerisinde kullanılan su 12 aya eşit olarak bölünmeli ve fatura edilmeli. 12 ay sonunda yeniden okunmalı ve + - fark fatura edilmeli. Bir okuma görevlisi 12 defa gideceğine yılda bir kere gider. Bu kadar eleman çalıştırmaya da gerek kalmaz. İfadelerine yer verdi.