Yeni projeyi değerlendiren Kaplanlar Sürücü Kursu sahibi Selahattin Türkkahraman Bugün sürücü adaylarının e-sınavda daha başarılı olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığınca bazı salonlarda yapılan e-sınav oluşturulan yeni salonlarda yapılacak. e-sınav için tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da yeni salonlar oluşturuldu. Kalem ve kağıt dönemini sona erdiren e-sınavla ilgili konuşan Kaplanlar Sürücü Kursu Sahibi Selahattin Türkkahraman

Ehliyet sınavında yeni döneme girildi. Milli Eğitim Bakanlığınca e-sınav salonlarının faaliyete geçirilmesiyle motorlu taşıt sürücü kursu sınavlarında kalem ve kağıt dönemi sona erdi. Bundan sonra bilgisayar üzerinden yapılacak sınavı Kaplanlar Sürücü Kursu sahibi Selahattin Türkkahraman Bugün gazetesine değerlendirdi.

Kalem ve kağıdın son bulduğu yeni uygulama sayesinde hem sınav maliyetlerinin düşeceğini hem de sürücü adaylarının yanlış işaretleme veya işaretlemeyi unutma gibi hatalardan kurtulacağına değinen Türkkahraman, “Adaylar, e-sınav uygulaması sayesinde sınava randevu sistemiyle en yakın tarihte girebilecek ve sonuçlarını sınavın hemen ardından öğrenebilecek. Kullanıcı dostu bilgisayar arayüzü ile adaylar, cevap kağıdında yanlış işaretleme, işaretlemeyi unutma gibi hatalardan da kurtulacak, bilgisayar kullanmayı bilmeyenler bile soruları rahatlıkla cevaplayabilecek. E-sınavlarda, işitme engelli vatandaşlar için görsel, video, animasyon ve işaret diliyle sorular yer alacak.” Dedi.

Türkkahraman uzun yıllardır bu sektörde olduklarını, e-sınavda kursiyerlerin daha başarılı olduğuna da dikkat çekerek yeni sistemin önemine vurgu yaptı.