Kahramanmaraş'taki orman yangınına müdahale ederken düşen uçakta yaşamını yitiren 8 mürettebatın cenazesinden alınan DNA örnekleri İstanbul Adli Tıp Kurumu'nda gönderildi.

Cenazelerin kimlikleri, burada yapılacak DNA testiyle belirlenecek.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın orman yangınlarına müdahalelerde kullanılmak üzere Rusya'dan kiraladığı uçaklardan olan ve Kahramanmaraş'ta yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına müdahale sonrasında düşen uçakta bulunan 3'ü Türk, 5'i Rus 8 mürettebatın cenazeleri, dün gece otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Kazada hayatını kaybeden Pilot Serkan Mirzaoğlu, Orman Mühendisi Oğuz Avşar Aydın, Koordinatör Edip Uzunoğlu, Kaptan Pilot Evgenii Kuznetsov, 2. Pilot Vıladıslav Berkutov, Radyo Operatörü Nıkolai Omelchenko, Navigatör Vadim Karasev ve Teknisyen Lurii Chuborov'un cenazelerine ilişkin otopsi işlemlerinin tamamlandığı belirtildi. Kimliklerinin belirlenebilmesi için cenazelerden DNA örnekleri alındığı ve inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildiği öğrenildi.

DNA testi sonuçlarına göre Rus mürettebatın cenazelerinin ülkelerine götürülmek üzere Rus yetkililere, Türk mürettebatın cenazelerinin ise memleketlerinde toprağa verilmek üzere ailelerine teslim edileceği kaydedildi.