Gülüzar Köker bir kadın, Kahramanmaraş’ta yaşıyordu. Kahramanmaraş Ekinözü ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki kadın 53 yıl önce eşini ve oğlunu kaybetmişti.

Kadın ölmeden bir hafta önce çocuklarına vasiyet bırakmıştı. 85 yaşındaki kadın 'Size bir sır vereceğim' diyerek bazı eşyalarını mezarının yanına gömülmesini istedi. Gülüzar Köker, kızlarına eşinin tarağı ile oğlunun sapanını hatıra olarak sakladığını belirterek, ölünce mezarının yanına gömülmesini vasiyet etti. Kadın kızlarına verdiği bu vasiyetten 1 hafta sonra hayatını kaybetti.

Kahramanmaraş’ta yaşayan Gülüzar Köker’in 3’ü kız 4 çocuğu vardı. 4 çocuk annesi Gülüzar Köker’in eşi Osman Köker 1968’de hayatını kaybetti. Gülüzar Köker, eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşarken bu olaydan 3 ay sonra da en büyük çocuğunu kaybetti. Köker’in en büyük çocuğu Mehmet Köker’i 13 yaşında hayata gözlerini yumdu. Gülüzar Köker, çok sevdiği 2 insanı 3 ay arayla toprağa verdi ve genç yaşında dul kaldı. Gülüzar Köker, ikinci bir evlilik yapmadı ve küçük kızları Zeliha, Şengül ve Hatice ile yaşamını sürdürdü.

“SİZE BİR SIR VERECEĞİM”

Gülüzar Köker, aradan geçen 53 yılın ardından kızlarıyla bir konuşma yaptı. Köker, bir gün kızlarıyla otururken, “Size bir sır vereceğim” dedi. Gülüzar Köker: “Size bir sır vereceğim. Babanızın atkısı, gömleği ve tarağı ile ağabeyinizin de oyuncağı olan sapanını hatıra olarak saklıyorum. Her bayram onları çıkarıp öpüp koklayıp hasret gideriyorum. Ölürsem, bu sırrımı da mezarımın yanına gömün.” dedi. Yaşlı kadın sonrasında oğlunun ve eşinin sakladığı eşyalarını çıkardı. Gülüzar Köker’in kızları, ağabeyi ve babalarının eşyalarını 53 yıl sonra görünce hem şaşırdı hem de duygulandı.

BİR HAFTA SONRA HAYATINI KAYBETTİ

11 torun sahibi yaşlı kadın Gülüzar Köker, 53 yıl boyunca acısını içinde yaşadı. Yaşlı kadın, çocuklarına verdiği bu vasiyetten bir hafta sonra hayata gözlerini yumdu. Gülüzar Köker’in vefatı ailesini ve sevenlerini derin bir hüzne soktu. Cenazesi kaldırılan yaşlı kadının vasiyeti çocukları tarafından yerine getirildi. Gülüzar Köker, 53 yıllık sırrı olan oğlu ve eşinin eşyaları ise mezarının yanına açılan çukura gömüldü.

‘VEFAT ETTİKTEN SONRA HABERİMİZ OLDU’

Gülüzar Köker’in erkek kardeşi Durmuş Ali Karakoç, ablasının sırrını vefat ettikten sonra yeğenlerinden öğrendiğini belirtti. Ablasını defnederken vasiyetini de yerine getirdiğini belirten Durmuş Ali Karakoç: “Gülüzar Köker, 1968’de eşini ve oğlunu 3 arayla kaybetti. Bacım, kızlarını kendi şartlarında hiç kimselere boyun bükmeden, sırrını kimselere demeden bu hayatta çocuklarını bir aile, bir ev sahibi yaptı. Kendisi de bir hafta önce 85 yaşında vefat etti. Kendisi, eşinin tarağını, gömleğini, oğlunun sapanı saklamış. Biz hiç görmedik, kimselere bir şey dememiş. Ölmeden bir hafta- 10 gün önce açıklamış, ‘Benim oğlumla eşimin eşyaları var. Onların mezarımın yanına gömün’ demiş. Biz de Gülüzar’ı defnederken kendisinin vasiye ettiği eşyalarını mezarının yanına gömdük.” dedi.