Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Elbistan’a bağlı 3 mahalledeki toplam 565 dönüm taşınmazın, yatırım yeri tahsisine yönelik olarak 49 yıllığına irtifak hakkı kurulması için ihaleye çıktı.

Söz konusu ihalede, Elbistan’la birlikte Ekinözü ve Nurhak ilçelerindeki 14 ayrı parsel üzerinde irtifak hakkı kurulacağı bilgisi yer aldı.

Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, mülkiyeti hazineye ait taşınmazlar için Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde 49 yıl süreli irtifak hakkı kurulmasına esas olmak üzere bedelsiz olarak bir yıl süreli ön izin verecek.

İlana göre, Elbistan’a bağlı Büyük Yapalak Mahallesi’ndeki 236 bin 600 ve 320 bin 400 metrekarelik tarla vasfındaki taşınmaz ile Çatova Mahallesi’ndeki 8 bin 550 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz, yatırım yeri olarak tahsis edildi.

Çatova Mahallesi’ndeki taşınmaz için 256 bin 500 TL, Büyük Yapalak Mahallesi’ndeki taşınmazlar için de 260 bin 260 TL ve 352 bin 440 TL rayiç bedel belirlendi.

Yapılacak yatırımların 5. Bölge statüsündeki Kahramanmaraş’ta desteklenen sektörler arasında yer alması şartı aranacağı kaydedilen ilanda, irtifak hakkı veya kullanma iznine konu taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilecek toplam yatırım tutarı, taşınmazlar için belirlenen rayiç değerin, tarım, hayvancılık ve eğitim yatırımları için bir, turizm yatırımları için iki, diğer yatırımlar için üç katından az olmayacak.

Diğer yandan ilanda Nurhak ilçesinde bulunan 12 taşınmaz için yüksek miktarlarda rayiç bedel belirlendiği dikkatlerden kaçmadı. İlçeye bağlı Ağcaşar ve Barış Mahallerindeki yatırım yeri tahsisi yapılan taşınmazlar için belirlenen en fazla rayiç bedel Barış Mahallesi’ndeki 264 dönümlük arazi vasfındaki taşınmaz oldu.

Bu taşınmaz için 7 milyon 932 bin 948 TL rayiç bedel belirlendi. Aynı ilçedeki diğer taşınmazların rayiç bedelleri, 313 bin TL ile 6 milyon 348 bin TL arasına değişiyor.

Ekinözü ilçesine bağlı Çiftlikkale Mahallesi’nde de 2 taşınmaz için 164 bin ile 371 bin TL arasında rayiç bedel istendi.(ELBİSTANINSESİ)