Fetullahçı Terör Örgütü, Türkiye'de iç çatışma çıkarmayı hedefleyerek hükümete darbe girişimi gerçekleştirmişti.

Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi

Başta önemli şehirler ve kışlalar olmak üzerek birçok askeri birimlere sızan FETÖ'cü darbeciler, 15 Temmuz gecesi harekete geçmişti.

O gece millet ile vatansever subaylar, darbeye ve FETÖ'cü subaylara karşı birlikte mücadele etti.

Darbeye karşı koyan kahramanlardan biri de 5.Zırhlı Tugay Komutan yardımcısı oldu...

Bugün gelen habere göre, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Kahramanmaraş'ta darbeci komutanların emirlerine uymayarak, planlarını bozan dönemin 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcı vekili Albay Bayram Ölçücüoğlu hayatını kaybetti.

Dönemin Kahramanmaraş Garnizon Komutanı darbeci Albay Uzay Şahin, Kahramanmaraş'ta bulunan stratejik binaların abluka altına alınması emrini vermişti.

Albay Bayram Ölçücüoğlu ise verilen emirlere uymayarak kanlı girişimi engellemişti.

UNUTULMAYACAK

Darbe girişimi sırasında dönemin Kahramanmaraş Garnizon Komutanı darbeci Albay Uzay Şahin, Kahramanmaraş’ta bulunan stratejik binaların abluka altına alınması emrini vermişti. Albay Bayram Ölçücüoğlu ise verilen emirlere uymayarak kanlı girişimi engellemişti. Ölçücüoğlu darbe girişiminin ardından kısa bir süre önce Marmara Ereğlisi Garnizon Komutanı olarak atanmıştı. Evli ve bir çocuk babası olan Ölçücüoğlu’nun ani ölümü, Türk Silahlı Kuvvetleri personeli arasında büyük üzüntüye neden oldu.

DERS GİBİ SÖZLER

Albay Bayram Ölçücüoğlu darbe girişiminin ardından verdiği bir mülakatta “Ona Albay demek yakışıksız olur, o vatan haini beni aradı, sıkıyönetim ilan edildiğini, önce Valilik ve Emniyet binaları ile Belediye binalarını ablukaya almamı istedi. Ben ise emre uymayacağımı söylemem üzerine ‘seni yüce divanda yargılatırım’ diyerek beni tehdit etti. Türk Silahlı Kuvvetleri cani, katil değildir. Bunlar TSK üniforması giymiş bir avuç teröristtir. TSK, devletine, milletine silah sıkmaz” demişti.

Editör: TE Bilişim