Vali Coşkun, senaryo gereği ilimizde meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depremle ilgili ilk olarak, Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde toplanan, kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, 26 Çalışma grubu ve saha keşif ekiplerinden gelen ihbarlar hakkında koordinasyon kurulu üyeleriyle değerlendirmeler yaptı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Masa başı tatbikatının ardından depreme müdahale yöntemlerini ve yapılan çalışmaları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yerleşkesindeki sahada da inceleyen Vali Coşkun, tatbikatta aktif görev alan personelle yakından ilgilendi.

Vali Coşkun burada yaptığı açıklamada, “ Tatbikatlarımızın asıl amacı çalışmalarımızı yeniden gözden geçirmek, hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışmak ve tüm çalışma gruplarımızın birbirleriyle olan koordinasyonlarını sağlamaktır. Eğer bir aksaklık varsa bunları gidermek adına bu tatbikatlarımızı icra ediyoruz. 26 çalışma grubumuzla TAMP kapsamındaki çalışmalarımızı yürütüyoruz. Arkadaşlarımız hem teorikte hem de sahada her türlü senaryoya karşı çalışmalarını fedakarca yapıyorlar. Bu vesileyle emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor ve afetsiz günler diliyorum,” dedi.

Tatbikata, Vali Ömer Faruk Coşkun’un yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Vali Yardımcısı Mahmut Hersanlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Aslan Mehmet Çoşkun, ilgili kamu kurum ve kuruluşu temsilcileri, Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu Üyeleri, yerel düzeyde ana çözüm ortağı olan çalışma grubu yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve özel sektör kuruluşu temsilcileri katıldı.