Savcılık tarafından ifadeye çağrılan Ünal Ateş ve Esat Şengül, dün akşam saatlerinde emniyette ifade verdi. Parti binalarına asılan afişler ise savcının talimatıyla kaldırıldı.

CHP'nin ülkenin birçok noktasında astığı ancak "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle toplanan "128 milyar dolar nerede?" yazılı afişlere müdahaleler sürüyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, sosyal medya hesabından CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül ve Oniki Şubat İlçe Başkanı Ünal Ateş'in Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcılığı'nın açtığı '128 milyar dolar nerede?' soruşturması kapsamında ifade verdiğini duyurdu.

Öztunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Kahramanmaraş il başkanımız ve Onikişubat ilçe başkanımız #128MilyarDolarNerede pankartı nedeniyle savcılıkta ifade veriyor. İl ilçe başkanlarımız alnı açık başı dik onur ve şerefleriyle savcılıkta peki ya #128MilyarDolarNerede'' ifadelerini kullandı.

ŞENGÜL, TEPKİ GÖSTERDİ

CHP İl Başkanı Esat Şengül; “An itibariyle savcılık ifadesine çağrılmış bulunmaktayız. Ve diyoruz ki; İl başkanı, İlçe başkanı BURADA peki #128MilyarDolarNerede ?” diye duruma tepki gösterdi.

“MEMLEKETİN PARASINA NE OLDUĞUNU SORMAK SUÇ OLDU”

Ünal Ateş ifade sonrası yaptığı açıklamada;

“Bu memlekette birilerine işlemeyen Adalet ne hikmetse bize gece vakti bile tıkır tıkır işliyor aşağıdaki pankart dan dolayı gecenin bir vaktinde ifadeye çağırmışlar varıp gidelim Bakalım ifademizi verelim ne zamandan beri bu memlekette Bu memleketin parasına ne olduğunu sormak suç oldu Ne zamandan beri fakir fukaranın tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak suç oldu Biz doğru bildiğimiz yolda doğru bildiklerimizi yapmaya devam edeceğiz,

Fakirin fukaranın garip gurebanın tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormayacaksak niye siyaset yapıyoruz.” Dedi.