Kahramanmaraş ilimizin Onikişubat ilçesinin tarihi yerleşim yeri Hartlap Köyü (Mahallesi) ‘nde Kabaktepe Mevkiinde geçtiğimiz yıl yapımına başlanan ve iki katının tablası basılan camii inşaatı Sır Barajı yolu üzerinde kendini göstermeye başladı.

"Kim, (Allah rızâsı için) bir mescit yaparsa, Allah da ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar.

Hartlap Mahallesi Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Özbalıkçıoğlu; Kabaktepe Camii şerifimizin kaba inşaatında iki katın tablasını bastık. Camii inşası hızla yükselmeye devam ediyor. Külliyemiz içerisinde Kuran Kursu, Sıbyan okulu, çok amaçlı kullanım alanları yer alacak. Sır barajı yolu üzerinde inşa edilen camimiz günlük binlerce insanın kullandığı güzergâh üzerinde ibadete açılacak.

Başkan Özbalıkçıoğlu konuşmasının devamında Camii’mizde ve çok amaçlı kullanım alanlarında Hayırseverlerimizin İsimlerini yaşatmak istiyoruz. Hayırsever insanlarımıza sesleniyoruz; sizin adınıza camii yapımına başladık, buyurun gelin birlikte tamamlayalım. Camii Şerifin, Külliye ve Sıbyan Okulu ile Sosyal Alanların İsim hakkını sizlere verelim.

“Hayırseverlerimiz 0533 617 77 03 numaralı hattımız üzerinden bizimle iletişim sağlayabilirler. “

“Câmilerin yapımı, imar edilmesi ve namaz kılanlara hazır hâle getirilmesi, Allah Teâlâ'nın, karşılığında büyük sevaplar vâdettiği en fazîletli amellerdendir. Bu amel, sevâp ve ecri, insanın vefâtından sonra bile devam eden sadaka-i câriyedendir.

Nitekim Allah Teâlâ bu konuda şöyle buyurmuştur:

"Allah'ın mescitlerini, ancak Allah'a ve âhiret gününe îmân eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başkasından korkmayan kimseler imâr eder.İşte doğru yolu bulmaları umulanlar bunlardır.

"Kim, (Allah rızâsı için) bir mescit yaparsa, Allah da ona (cennette) onun benzerini (onun gibi bir köşk) yapar.

zerre ağırlığınca hayır işlemişse, onu(n mükâfatını) görür. Kim de zerre ağırlığınca kötülük işlemişse, onu(n cezasını) görür.

Herkes, yaptığı kadar ecir alır. Fakat bu kimseye, diğer taraftan ikinci bir ecir daha verilir. O da iyilik üzere yardımlaşmasından dolayıdır. Çünkü bu şahıslardan her birisi, az da olsa elindekini verip bir araya gelmeseydi, bu mescit yapılamazdı. Dolayısıyla ona deriz ki: Sana hem kendi amelinin ecri verilir, hem de mescidin yapımına yardımcı olduğun için ecir verilir.

Eğer kardeşlerin, mescidin arazisinin satın alınmasına veya yapımına katkıda bulunurlarsa (ortak olurlarsa), hepinize ecir ve sevâp vardır.”

Marmara bölgesi Kahramanmaraş Basın emektarı Eyüp Kadir Kılcı’nında köyü olan Hartlap; siyasi, spor, eğitim ve kültürel tarihimize çok önemli değerler yetiştiren yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Kabaktepe Camii Yaptırma Derneği Hayırseverlerimizin katkılarıyla iki katının kaba inşaatı kendini gösterirken tamamlandığında ihtişamı ve konumuyla bölge insanı ve güzergâh kullanıcılarının istifade edeceği bir Camii olacak. Allah hayırseverlerimizden razı olsun.

Hayırseverlerimizin için Kabaktepe Camii Yapımı İnşası dernek ve iletişim bilgileri: Hartlap Mahallesi Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği

İBAN NO: TR19 0001 0001 9839 0666 1750 01

TELEFON: 0533 617 77 03

Hartlap Mahallesi (Köyü) Sır Barajı Yolu Üzeri Kabaktepe Mevkii (Keskin Virajda) Onikişubat / Kahramanmaraş