Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren çeşitli tedbir ve önlemler alınmaya başladı. Nisan ayı itibariyle virüs yoğunluğu görülürken, zaman zaman sokağa çıkma kısıtlamaları da getirildi.

Kahramanmaraş'ta ise normalleşmeye geçilmesinin ardından cadde ve sokaklarda hareketlilik yaşanmaya başladı. 65 yüstü ve 18 yaş altı vatandaşlar kendilerine izin verilen saatlerde sokağa çıkarak fırsatlarını değerlendiriyor. Tüm bunların yanı sıra, çalışma hayatına devam eden insanları tedirgin eden büyük bir iddia ortaya atıldı. Bazı fabrikalarda koronavirüs tespit edilmesine rağmen, virüs çıkan kişiden başka kimsenin karantinaya alınmadığı ve çalışmaya devam ettirildiği iddiaları öne çıktı.

İddilar şu şekilde: Bugün Gazetesi istihbarat servisine gelen bilgilere göre, farklı farklı fabrikalardan virüslü hasta tespit edildiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz haftalarda sosyal medyada sıkça konuşulan bu konu üzerinden bir tekstil fabrikasının ismi öne atılmıştı. O fabrikada virüse yakalaan bazı hastaların taburcu olduğu da öğrenildi. Aldığımız bilgiler doğrultusunda, virüs riski hiçe sayılarak 14 gün karantina kuralının uygulanmadan virüslü hastayla temas edenlerin çalıştırılmaya devam ettirildiği iddiaları devam ediyor. Vatandaşlar ise bu iddiaların araştırılmasını istiyor.

Haber: Gökhan Dökücü