Kahramanmaraş’ın mutfak kültürünün önemli bir parçası olan yöresel ve mevsimlik çorbalar, Biçorba’da görücüye çıktı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Tamamının yapımında kemik suyu ve tereyağı kullanılan çorbalardan tadanlar, mekânın müdavimi oluyor. Maraş Ekşili Çorba, Dövmeli Mercimek Çorbası, Maraş Tarhana Çorbası, Ezogelin Çorbası, Yayla Çorbası ve mekânın spesiyali olan Pöç Çorbasıyla hizmet veren Biçorba, şimdiden lezzet trafiğini çekmeyi başardı. Ancak Biçorba’nın en büyük özelliği, Kahramanmaraş yöresini yansıtan sunumu!

Çorbalarda Tereyağı ve kemik suyu kullanılıyor!

Biçorba’da sunumu yapılan 6 çeşit çorbanın tamamı, tereyağı ve kemik suyuyla yapılıyor. Özellikle kış hastalıklarına karşı koruyucu kalkan görevi gören çorbalar, aynı zamanda şifa niyetine de tüketiliyor.

Çorbalar mevsime göre şekilleniyor!

Kahramanmaraş’ta yaklaşık 3 ay önce hizmet vermeye başlayan Biçorba’nın menüsünde 6 farklı çeşit bulunuyor. Ancak mevsimine göre yeni çorba çeşitlerinin menüye girmesi için şimdiden hazırlıklar yapılıyor. Mevsimiyle beraber menüye girmesi planlanan çorbalar arasında ilk sırayı ise tirşik alıyor. Tirşik çorbasını ise kış sebzeleriyle yapılan geleneksel sebze çorbası ve spesiyal çorbalar takip ediyor.

Yöresel sunumla Kahramanmaraş mutfağı yansıtılıyor!

Biçorba’da yapılan menü sunumu, alışılagelmiş lokanta kültürünün dışında Kahramanmaraş’ın ev sofralarını yansıtıyor. Dövmeli Mercimek Çorbası, Kahramanmaraş kültürünün bir parçası olarak tarhanayla beraber servis edilirken; Ezogelin Çorbası kızarmış ekmekle, Maraş Ekşili Çorbası ise yufka ekmek kırıntılarıyla beraber sunuluyor. Tarhana çorbasının yanında pekmez bulunurken; Pöç çorbası hafif sarımsak sosuyla beraber müşteriye sunuluyor.

Paçacılara saygıdan menüde paça bulunmuyor!

Kahramanmaraş’ın vazgeçilmez lezzeti olan Paça, Biçorba’nın menüsünde yer almıyor. Sebebi ise Kahramanmaraş’ta paça işine yıllarını vermiş, birbirinden kaliteli paça ustalarına duyulan saygı.

Nostaljik ve nezih mekân, Yöresel ve Doğal çorbalar

Biçorba’nın menüsünü süsleyen çorbaların sunumunda olduğu kadar yapımında da yöresel tatlar tercih ediliyor. Yöresel baharatlarla tatlanan çorbalar, doğallığıyla da ön plana çıkıyor. Nostaljik görünümüyle sıcak bir hava veren mekân, kulaklara fısıldayan Türk Sanat Müziği taksimleri eşliğinde dinlenmek için de ideal bir yer. Tasarımında kültürel motiflerin yanında şeffaflığın da düşünüldüğü Biçorba’da, mutfak ile servis masalarının birbiriyle iç içe herkesin görebileceği konumda olması mekânın temizlik ve hijyene verdiği önemi gözler önüne seriyor.

7 gün 24 saat açık mekân, 7 gün 24 saat taze çorbalar!

Sadece çorba çeşitlerine yer verilen Biçorba, 7 gün 24 saat açık olduğu gibi çorbaları 7 gün 24 saat taze sunmasıyla da farkını hissettiren ender lezzet duraklarından birisi!