Yusuflar Mahallesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan yıkım çalışmaları devam ediyor. Yusuflar Mahallesinde vatandaşlarla yapılan birebir görüşmeler sonucunda yıkım çalışmalarına devam ediliyor. Bakanlık tarafından kira yardımını kabul eden ailelerin oturduğu evlerde yapılan yıkım çalışmalarında 130 evin yıkımı gerçekleştirildi.

Yıkım çalışmaları kapsamında 180 parselde anlaşma sağlandı ve yıkım çalışmaları devam ediyor. Öte yandan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şu ana kadar 130 parselin yıkımı tamamlandı.

Yine bu çalışmalar kapsamında Saçaklızade bölgesinde 3 blok ve 100 civarında konut yapılacak ve vatandaşlar buraya yerleştirilecek. Bunun yanı sıra diğer alanlarda ve Çamlık bölgesinde konutlar üretilecek. Toplam alanı 24 hektar olan Tekke'de (Yusuflar Mahallesi) yıkım devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Kontrol Mühendisi Latif Kıraç, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Şu anda Büyükşehir Belediyemiz sınırları içerisindeki Onikişubat İlçemize bağlı Yusuflar Mahallesi’ndeyiz. Yusuflar Mahallesi 6306 Sayılı riskli alanların dönüştürülmesi hakkındaki kanuna göre riskli alan olarak ilan edildi. Yusuflar Mahallesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un bize verdiği talimatlar doğrultusunda Büyükşehir Belediyemiz İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü tarafından gerekli kamulaştırma ve boşaltma işlemleri yapılıp tutanak ile teslim edilen yerlerin Fen İşleri olarak yıkım çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar Yusuflar Mahallesi’nde 180’e yakın parselde gerekli anlaşmalar sağlandı ve Fen İşleri Dairesi olarak 150’ye yakın evde yıkım çalışmalarını gerçekleştirdik. Yıkım çalışmaları sırasında çevrede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için tüm önemlerimizi aldık. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor'' dedi.

Bölgede yaşayan vatandaşlardan Nevin Tahtadelen ise ''Ben Yusuflar Mahallesi’nde oturuyordum ve kentsel dönüşüm kapsamında evimi Büyükşehir Belediyesi’ne verdim. Bundan da hiç pişman değilim. Çünkü belediyemiz maaşımızı düzenli olarak veriyor. Bize güzel de bir ev verdiler. Bu anlamda da bize tertemiz bir sayfa açtılar. Çok memnunuz. Çalışmaları çok güzel buluyorum. İnşallah Tekke daha güzel bir hal alacak. Ben buradan evini vermeyenlere seslenmek istiyorum; evinizi bir an önce verin. Burada bizim evlerimiz artık bitmiş bir şekildeydi. Böyle bir uygulamanın olması biz vatandaşları da çok mutlu etti. Bizim gideceğimiz yer yeni Tekke olacak'' dedi.

Mehmet Dere, Bu iş tabii bizi duygulandırıyor. Tekke bizim doğduğumuz ve büyüdüğümüz mahallemiz diyerek şöyle konuştu; ''Burası eski ve tarih kokan bir mahalle. Tabii her şey bir yenilik ister. Mahallemizin yol sorunları vardı. Okul problemi vardı. Bunun gibi yine birçok problemi vardı. Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyoruz. Bu problemleri aşmak için belediyemiz bizlere yardımcı oluyor. Böyle bir proje için Büyükşehir Belediyemize çok teşekkür ediyorum. İnşallah memleketimiz için çok iyi olur. Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’u seviyorum. İlk dönemlerde eleştirilerimizde oldu ama son zamanlarda yapılan projelerle Kahramanmaraş’ı adeta bambaşka bir yer haline getirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz'' ifadelerine yer verdi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: TE Bilişim