Kahramanmaraş'lı bir vatandaş internet üzerinden playstation almak isterken dolandırıldı, para gönderdiği adamın ise dolandırıcı şebekesinin bir parçası olduğundan haberi dahi yok! Kredi notunun yükselerek yüklü miktarda kredi çekmeyi bekleyen bir vatandaş üzerinden yapılan para alışverişi ile A.Ç'de madur edildi!

Yıllardır internet üzerinden ticaret yapan, sosyal medya üzerinde bir çok alım-satım 2.el sayfasının sahibi olan, bir çok kişinin bu işin piri olarak gördüğü OFY başından geçen olayı paylaştı. Playstation 4'ünü satıp yerine yeni çıkan versiyonunu almak isteyen OFY, internet üzerinden ilanları araştırmaya başladığını ve 1500 TL'ye bir ilan bulduğunu belirtti. Aydının Söke ilçesinden isminin Gizem olduğunu iddia eden bir bayanın, nişanlısı ile kavga ettiği gerekçesi  ile Play Stationu satmak istediğini öğrenince, sıkı bir pazarlık yaparak 1250 TL'ye anlaştı. OFY'nin  Aksesuarları da gönderecek misin? sorusuna, onları kuzenime vereceğim abi diyerek cevap veren bayan, yaptığı sıkı pazarlık sonrası bu cevabı ile de dikkat çekmedi.

OFY ürünü kontrol edip parayı öyle göndermek isteyince, bayan paraya  acil ihtiyacı olduğunu ve bu yüzden sattığını belirtti. Bayanın ısrarla ''eğer tanıdığın varsa gelsin baksın'' sözleri ile kendine güvenip emin bir şekilde konuşması, ayrıca ''Bir kaç kişinin daha istediğini onlar ile görüşüp daha sonra size döneyim''sözü üzerine OFY uygun fiyata bulduğu ürünü kaçırmak istemedi ve ''ben parayı şimdi göndereyim, sende ürünü hemen kargoya ver o zaman'' dedi. Bu şekilde anlaşmaları sonrası aradan geçen bir günün sonrasında kargo takip numarası isteyen OFY, bir sonuç alamayınca hangi firmaya verdiklerini sordu. Kargo firmasına gidip kendi adına kargo olmadığını görünce dolandırıldığını anlayan OFY, elindeki bilgiler ile birlikte polise gitti ve şikayette bulundu.

Yapılan araştırmalar sonucu OFY'nin para gönderdiği iban numarasının sahibi bulundu. İstanbul'da yaşadığı öğrenilen adam ile iletişime geçen OFY, yaptığı konuşma sonrası adamın hiçbir şeyden haberi olmadığını, adamın internet üzerinde ki bir ilandan dolandırıcılık şebekesi olduğunu bilmediği kişiler ile irtibata geçip tek derdinin kredi notunu yükseltmek olduğunu fark etti. Adam hesap hareketlerini OFY ile paylaşması sonrası gerçek ortaya çıktı.

Dolandırıcılık şebekesi çalıştığı yöntem ile kendilerine ulaşılmasını zorlaştırıyor. İnsanları, kredi notunu yükselteceğiz vaadi ile kullanan şebeke, OFY gibi dolandırdıkları vatandaşlardan parayı, başka bir şekilde kandırdıkları insanların hesaplarına yatırtıyor. Kredi notu yükseltmek isteyen vatandaşlardan ise bir telefon numarasına parayı transfer ettiren şebekeye bu şekilde ulaşılamıyor.

Sosyal medya üzerinden OFY 'nin bu olayı paylaşması sonrası bir çok vatandaş ''Aydın - Söke'' mimli, oradan hep böyle dolandırıcılık olayları çıkıyor'' gibi yorumlar aldı. Bunun yanı sıra kredi notunu yükseltmek için bu şekilde para giriş çıkışı yapan şebekeye bulaştığını ifade eden bir vatandaş ise şu an mahkemede ağır bir hapis cezası ile yargılandığını, vatandaşların böyle yerlerden uzak durması gerektiğini, kanunen büyük bir suç olduğunu belirtti.

Dolandırıcılar hakkında Polise suç duyurunda bulunan OFY yaptığı açıklamada vatandaşlara şu şekilde uyarılarda bulundu;

 ''İnternetten alış veriş yaparken karşıdakine güvenip de ona ürünü almadan para göndermeye razı olduysanız karşıdakinin 'Adı  Soyadı, Kimliğinin arkalı önlü resmi ve kendisine ait olan bir iban numarası' olmadan havale yapmayın ve yaptığınız havalenin açıklamasını mutlaka yazın. Bunlar sizin ileride bir sıkıntı çıktığı zaman karşınızdaki şahsı bulmanıza ve haksızlığa uğramamanıza yarar. Sizle alakasız bir para hesabınıza yatarsa hiçbir şekilde o parayı başka bir hesaba yollamayın, ya gönderene yollayın yada size ulaşmalarını bekleyin. Eğer farklı birisine yollarsanız o sistemin parçası olursunuz. Benim olayımdan sonra bu duruma düşen başka bir arkadaşın  çok ciddi hapis cezası ile yargılandığını öğrendim. Asla ve asla telefon numarasına havale yapmayın. İzlenmesi çok zor olan bir para transferi metodudur''