Milli Eğitim Bakanlığı, pek çok şehirde personel alım ilanlarına başladı. MEB bünyesinde okullarda görev almak isteyenler, İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanları yakından takip ediyor. TYP üzerinden çalışanlara ise asgari ücret tutarında ödeme yapılacağı ifade edildi.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

32 şehirde yapılacak personel alımında, adayların hangi şartları taşıması gerektiği de merak konusu oldu.

İŞKUR üzerinden yayımlanan ilanlarda 32 şehre yapılacak personel alımlarına ilişkin başvuru şartları da açıklandı.

TYP ilanlarında Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde alım yapılacağı ifade edildi. Başvuru şartları da şu şekilde açıklandı:

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç),

ÇALIŞMA SÜRESİ NE KADAR?

Alımlar TYP üzerinden gerçekleştirilecek. Bu sebeple personel alımlarında, adayları çalışma süresi belli. Okulların açık olacağı süre içerisinde çalıştırılacak adayların çalışma süresi 9 ay olarak açıklandı. İŞKUR konuyla ilgili sayfasında şu ifadeyi kaydetti:

"TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır. 27.09.2017’de, 01.01.2018’den itibaren başlangıçta sözleşmede belirlenen TYP süresinin sonradan uzatılamayacağına dair hüküm getirilmiştir"

TYP NEDİR?

Alımların TYP üzerinden yapılacağının ifade edilmesi ardından, adaylar TYP nedir? sorusunu araştırmaya başladı. İŞKUR'un resmi web sayfasından elde edilen bilgiye göre TYP, "İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır" şeklinde açıklandı.

HANGİ İLLERDE ALIM YAPILACAK?

32 şehirde sınavsız ve yaş şartsız yapılacak olan personel alımında, adaylar hangi illere alım yapılacağını merak etmeye başladı. Alım yapılacak 32 şehir şu şekilde ifade edildi:

1-Malatya

2-Bartın

3-Düzce

4-Sinop

5-Trabzon

6-Muğla

7-Aydın

8-Burdur

9-Edirne

10-Sakarya

11-Erzurum

12-Osmaniye

13-Zonguldak

14-Uşak

15-Afyonkarahisar

16-Ardahan

17-Bursa

18-Adana

19-Amasya

20-Manisa

21-Kahramanmaraş

22-Artvin

23-Kars

24-Aksaray

25-Mardin

26-Tekirdağ

27-Siirt

28-Çorum

29-Sivas

30-Van

31-Yalova

32-Hakkari