Dün Akşam Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve İl Başkanı Fırat Görgel ile birlikte Tarihi Kahramanmaraş Kalesi’nden yapılan ve Aksu Tv’den canlı yayınlanan programa konuk olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Ilıca’yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ali Kayası’na cam teras için yapılan yolun Ilıca’ya bağlanacağını, Akbel Kaplıca Tesisleri’nin Eylül’de yıkılarak yenisinin yapılacağını ve Ilıca’ya yapılacak beş yıldızlı otel için kaynak bulunduğunu söyleyen Güngör’ün Ilıca’yla ilgili açıklamalarının tamamı şöyle:

“Ali Kayası’nın tepesine cam teras ve kafe yapıyoruz. Yolu şu an başladı.. Yol bittikten sonra malzemelerini taşıyarak cam teras ve kafeyi bu sene bitirmiş olacağız. Bunun bir diğer aşaması; o yolu Ilıca’ya bağlayacağız!

Ilıca tarafından geldiğinizde Ali Kayası’nın tepesine ulaştığınız gibi, Kahramanmaraş tarafından gidince de Ilıca’ya geçmiş olacaksınız.

Ilıca demişken;

Bu sene söz verdik. Dedik ki; Süleymanlı Kavşağı’ndan Ilıca’ya kadar olan yolu iyileştireceğiz… Virajları alacağız ve sıcak asfaltla Ilıca termal beldemize yakışır bir yol yapacağız…

Bu yolu bitirmek üzereyiz. Biraz önce de resimlerini atmışlar, hakikaten çok güzel olmuş.

Orada belediyemizin bir oteli var…

Projemiz hazır. Hemen yıkımına başlayacaktık, esnafımız dedi ki; yazın bizi mağdur etmeyin… Eylül gibi başlıyoruz. Bizim otelimiz butik ve gerçekten standardı son derece yüksek bir otel haline gelecek.

Ama asıl müjdemiz şu:

Kahramanmaraş Büyükşehir olarak bizim orada 20 dönüm yerimiz var. Yurt dışı bir hibe fon bulduk. Kuveyt’ten… Bunu açıklamıştım. On milyon dolar... Bunun bir kısmıyla inşallah Ilıca’da beş yıldızlı bir otel yaptıracağız. Onun projesi de hazır. Yapımına da inşallah bu sene sonu itibarı ile başlamış olacağız.”