Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu İlçesi Belediye Başkanlığı için Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Ejder Kaykusuz Müftülük meydanındaki seçim ofisini coşkulu bir kalabalık eşliğinde açtı.

Açılışta birlik ve beraberlik mesajları veren Kykusuz, “Bizler bir yola çıktık bir hareket başlattık, bu hareketimizin adı kardeşlik hareketi. Kahramanmaraş’ın siyasi tarihine bir ilki yazacağız.” dedi.

KAHRAMANMARAŞ’IN SİYASİ TARİHİNE BİR İLKİ YAZACAĞIZ

Seçim ofisi açılışına yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, başkan adayı Kaykusuz’a sevgi gösterilerinde bulundu. Coşkulu karşılama için vatandaşlara teşekkür eden Kaykusuz, konuşmasına mevcut belediye başkanların eleştirerek başladı. Kaykusuz; “Bizler bir yola çıktık bir hareket başlattık, bu hareketimizin adı kardeşlik hareketi. Kahramanmaraş’ın siyasi tarihine bir ilki yazacağız. 31 Mart 2019 günü bu meydanda en az 100 bin kişi olacak. Çünkü o akşam hayallerimizi süsleyen bir öykü yazacağız. Ne yazacağız memleketimizin kaderini değiştirecek işler yapmak üzere, başkasının tayin ettiği bir belediye başkanı değil de sizin tayin ettiğiniz Ejder Kaykusuz kardeşinizle burada bir başarıya imza atacaksınız. Bizim ilçemizde 226 bin nüfus var. Bizim her şeyimiz dünyanın her yerinden daha güzeldir. Kahramanmaraş bizim rüyalarımızın şehir. Şimdi bir yola çıktı, konuşulacak çok şey var ama hep beraber el birliği ile o olmayan şeyleri bu memlekete yapacağız.

Bizim rüyalarımızın şehri dediğimiz köylerimiz hizmetsizlikten yok olmuş, çevre kirliliğinden yok olmuş. Biz burada şu parti, bu parti konuşmuyoruz. Bizim partimiz yok, biz halk hareketiyiz. Bunları ama takdir ediyorum. Bugünkü belediye başkan adayları başkasının önümüze koyduğu, pusulaya adını yazdırdığı ve sizin hiç ilgi ve alakanız olmayan başkan adaylarını takdir ediyorum. Niye biliyor musunuz? Bu memlekette o kadar istihdam sorunu varken, işsizlik varken, dert varken bunlar akşam başını yastığa koyup uyuyabildiği için takdirname vereceğim.” Diye konuştu.

Hizmet için yola çıktığını anımsatan Kaykusuz, tarım, çevre, turizm alanında yapacağı hizmetleri şöyle sıraladı:

LİDERİNİZ ‘VATANDAŞ’ DİYOR, SİZ ‘YANDAŞ’

Seçim ofisimizi açtık, gelen vatandaşlarımız dertlerini anlatıyor. Gelen gençlerimiz cebinde para olmadığı için bir çay içemediklerini, seçim bürosunu oturup çay içebilir miyiz diye sordular. Bu seçilmiş belediye başkanlarına söylüyorum hiç mi vicdanınız yok? Bu memlekette cebinde kuruş olmayan insanlar var. Sabah İŞKUR kuyruğuna 6 aylık iş için gidiyorlar. Sen bu memlekette iş sahası açacaksın, ama kanun, nizam bilmiyorlar, bildikleri tek şey takım elbise giyip renk renk kravat takıp, 500 bin liralık Mercedes arabaya binmek, vatandaş, vatandaş yok, yandaş var. Bütün mesele bu. Hangi fakirin sofrasını oturdunuz siz? Sizin lideriniz ‘vatandaş’ diyor, siz ‘yandaş’, sizin lideriniz ‘kentsel dönüşüm’ diyor, siz gidip uzaklara kibrit kutusu gibi yerler yapıyorsunuz. Bütün işleri yanlış.

CUMHURBAŞKANIN GÖZÜNDEN DÜŞMÜŞLER

Şuna ki iktidarın belediye başkan adayı benim için aday sayılmaz. Çünkü, eskiden sayın Cumhurbaşkanı burada miting yapardı, 120 bin kişi olurdu, son geldiğinde 10 bin kişi oldu. Adaylar da orada bekliyorlardı, beklediler ki Cumhurbaşkanı onları çıkartacak kürsüde ‘ey edeler size bunları emanet ediyorum, bunları seçeceksiniz’ herkes bunu bekledi. Cumhurbaşkanı hiçbirini kürsüye çıkartmadı, çünkü Cumhurbaşkanın gözünden düşmüşler, aday sayılmaz.

BİR İLÇENİN ZENGİN OLMASI İÇİN 3 ŞEY LAZIM

Bir ilçenin bir coğrafyanın zengin olması için 3 şey lazım. Bunlar, tarımın olacak, var mı tarım alanımız? Var. Bu şehirde tam 500 bin dönüm birinci sınıf arazi var. 2. Sanayi olacak, sanayimizde var. Dünyanın en yatırımcı adamları bu memlekette. 3. Turizm dir. Turizm kaynağımız var. Tarım emek ister, sanayi yatırım ister ama en güzel gelir kaynağı turizmde dir. Çünkü bir şehre yılda 1 milyon turist gelirse 1 milyon fabrikan varmış gibi düşünün.

GERMENICIA MÜZESİ KURACAĞIZ

Kahramanmaraş, Germenıcıa eserlerini çıkartırsa, bir müzede sergilerse 226 bin nüfuslu ilçeye yılda 1 milyon turist gelecek. Bir tarihi dokunuz varsa bunu değerlendireceksiniz. Bu mozaikler 2007 yılından bu yana 2 mahallenin ayakları altında duruyor, etrafı beyaz çarşaflarla çevrili vaziyette. Bu memleketin genci cebinde 5 kuruş yokken sen 100 milyar dolar değeri olan bir turizm yatırımını açmıyorsun. Bu belediyelerin trilyonluk bütçeleri var, böyle bir yatırıma 10-20 trilyon ayırsalar müze kurulmuştu. Geçenlerde sondaj yapacaklarını söylüyorlar, siz burada petrol mü arıyorsunuz, burada kazı yapacaksınız. Tarihi eser nedir bilmiyorlar. Biz bu eserleri bir yılda çıkartarak Germenıcıa müzesi kuracağız.

BELEDİYE EKMEK FARİKASI AYDA 1 TİRLYON ZARAR EDİYORDU

Belediye kanunu bilmiyorlar. Belediye ekmek fabrikası ayda bir trilyon zarar ediyordu. 6 ay orada görev yaptım, 90 kişilik personeli 150’ye çıkarttım, ürün çeşidini arttırıp 6 ay sonra 500 milyon kara geçirdik.

TARIMADAYALI ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURACAĞIZ

Belediye kanunu hayatlarında okumamışlar. Okusalar belediyelerin yapamayacağı hiçbir iş yoktur. O projelerden biri ben yaptım. Tarıma dayalı Organize sanayi kurarak bu memlekette 2 bin kişiye iş imkanı sağlanabilir. Araziler bölgelere bölünerek isteyen açık, isteyen serada ailelere yer vereceğiz. Burada aile çiftçiliği yapılacak, insanlar 50 bin 100 bin lira para kazanacak. Sadece küçük bir projeyle binlerce insanımız iş sahibi olacak. Bunu da 6 ay içerisinde yapacağız. Maliyetini biz karşılayıp karını vatandaş alacak. Organik ürün pazarları kurarak üreticiler ürünlerini buralarda satacak. Üreticimizi zabıta kovalamayacak, ‘köy yoğurdu satamazsın’ diyemeyecek. Adalet ve eşitlikten ayrılmayacağız. İnsanlara istemedikleri adaylara oy vermeye zorluyorlar. Biz bu milletin desteğini alarak örnek bir yönetim sergileyeceğiz.

MERKEZİ ARITMA TESİSİ KURACAĞIZ

sanayi kuruluşları var. Erkenez, Karacasu, Türkoğlu bölgelerinde ağarlıkta bulunuyor. Bu bölgelerde kokudan durulmuyor. Aksu ve Erkenez çayının bitki ve hayvan çeşidi sıfırsa inmiş. Gazetelerde Aksu çayı temiz diye Çevre Bakanlığının raporu çıktı. evet Aksu çayı Narlı bölgesinde temiz, numune oradan alınırsa temiz çıkar, aşağı bölgede kirlilik had safhada. Biz göreve geldiğimizde sanayicimiz zan altında bırakmayacağız. Sanayicinin arıtma tesisi yapmasını istemeyeceğiz, yatırım ve istihdam isteyeceğiz. Bir tesis 1 trilyon, o da tam verimli çalışmıyor. Biz merkezi bir arıtma tesisi yapacağız, Aksu civarına, bütün sanayici borularla pis suyun getirecek ve merkezi bir şekilde arıtacak. Temiz suyu deşarj edeceğiz. Bunu da güzel bir proje yaparak AB’nin çevre fonundan karşılayacağız.

Turizmi, sanayi’yi, tarımı büyük yatırımlar yaparak gençlerimizin istihdam sorununu en kısa sürede çözeceğiz. Biz gençlerimiz işsiz diye mutsuz oluyoruz. Makamda mevkide gözümüz yok. Yaptığımız işlerin hesabını vatandaşımıza vereceğiz. İlk defa bir belediye başkanın makam kapısı olmayacak. Vatandaşım 10 gün kapıda sırada beklemeyecek.