Görüşmede CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Kadın Kolları MYK Üyesi Merve Altınbaş Yılmaz, Kahramanmaraş Kadın Kolları İl Başkanı Naile İşlek eşlik etti. Kılıçdaroğlu, katılımcı heyete ve 30 bininci kadın üyeye “Özgür ve Adil Bir Türkiye için Yürüyüş” kitabını imzalayarak hediye etti. Kılıçdaroğlu, Hamide Kesici’nin CHP’ye üye olma öyküsünü dinledi.

Kesici, yıllarca AKP üyeliği yaptığını, bir esnaf olarak pandemi döneminde yaşadığı mağduriyeti anlatarak, “AKP Hükümeti esnafa destek paketleri açıkladı ama bu destekler incir çekirdeğini bile doldurmadı. Yaşadığımız zorlu süreçle tek başımıza mücadele etmemiz beklendi. Ekranlarda dinlediğimiz konuşmalar meğerse masalmış. Bu samimiyetsizlik sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin açıklamalarını dikkatle dinlemeye başladım. Kahramanmaraş İl Kadın Kolları Başkanı Naile İşlek’e sosyal medyadan ulaştım. Bana hemen geri döndü. Samimiydi. Sağ olsun hemen destek oldu. İlk kez parti binasına gittim, oradaki insanları da görünce Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapmaya karar verdim ve üye oldum” dedi.

Kılıçdaoğlu, Kesici’nin anlattıklarını dinledikten sonra iktidara geldiklerinde esnafla ilgili uygulayacakları politikalara değindi. Ardından Kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka’ya, “Kadın üye sayısının erkek üye sayısını geçmesi gerekir. Kadınlar siyasette daha aktif ve görünür olmalıdır” dedi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka da, Kahramanmaraş’ta mahalle örgütlenmesini tamamladıklarını ifade ederek, “81 ilde mahalle örgütlenmemizi tamamlamak üzereyiz. Çok yakında örgütlenmediğimiz mahalle kalmayacak” dedi.