CHP’li Başkan Ateş, Kurban Bayramı öncesi Kahramanmaraşlı vatandaşların sorunlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz nedeniyle esnafın da vatandaşların zor günlerden geçtiğini ifade eden Ateş, vatandaşların bir de bayram üzeri elektrik ve su kesintisi şoku yaşadığını söyledi. 

Ateş, şu açıklamalarda bulundu: “Son günlerde bizlere çok sayıda şikayet geliyor. Uzun zamandan beri vatandaşları idare eden KASKİ, ne hikmetse yine bayram öncesi insanların sularını kesiyor. Şimdi buradan KASKİ’nin değerli yöneticilerine ve sevgili Büyükşehir Belediye Başkanı’na seslenmek istiyorum. Sayın Başkan, değerli yöneticiler önemli bir bayramın arifesindeyiz yani Kurban Bayramı’nın arifesindeyiz. Kurban Bayramı insanlarımız için çok önemli bir bayram. Bu bayramda tüm aile fertleri bir arada olacak, insanlara bu sıkıntıyı bayram öncesinde yaşatmayın. Sularını kestiğiniz o gariban insanların da bir an önce sularını tekrardan açın. Yani insanlara yardımcı olmak varken, çözüm yolu bulmak varken insanların sularını kesmek, hele hele bayram öncesi bunu yapmak niye? Bir 10 gün daha idare edin.” 
 

“ÇOK CİDDİ EKONOMİK BİR BUHRAN YAŞANIYOR”

AKEDAŞ ve KASKİ’nin yetkililerine çağrıda bulunan Başkan Ünal Ateş, çok ciddi bir ekonomik buhran yaşandığını ve insanların faturalarını ödemede zorluk yaşadığını kaydederek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bakın buradan sesleniyorum, gerçekten çok ciddi ekonomik bir buhran yaşanıyor. İnsanlar gerçek anlamda ekonomik anlamda sıkıntıda ve cepleri yangın yeri. Ödeyememiş olabilirler, insanların maddi durumu buna elverişli olamayabilir. Bakın bunu yapmayın, insanların canını yakmayın. Suyu ucuzlatacağız diyerek geldiğiniz suya zam yaptınız hadi eyvallah. Ama bayram öncesi eğer su borcunu ödeyememiş gerçekten gariban insanların suyunu kesmeye devam ederseniz, bu sefer o KASKİ’nin önüne gelir, karşınıza heyula gibi dikilirim. Bir çağrım da AKEDAŞ’a. Evet AKEDAŞ özel bir kurum ama AKEDAŞ’ın yetkililerinin bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum. Sevgili AKEDAŞ yetkilileri gelin bayram üzeri kimsenin suyunu elektriğini kesmeyelim. Bayram sonrası belki gerekenler yapılır, vatandaş bayram sonrası bir çare bulur. Ama bayramı kimse karanlıkta geçirmesin. Bu konuda duyarlı davranacağınıza eminim. Lütfen bu 10 gün içerisinde elektrik ve su kesme fikrini bir kenara bırakın. Bu anlamda bize gelen çağrılardan yola çıkarak hem KASKİ’nin hem de AKEDAŞ’ın yöneticilerinden istirham ediyorum.”