Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) koordinesinde il genelinde, bütün birimler görev yerlerini aldılar.

Başta Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçeleri olmak üzere tüm ilçelerle bağlantı halinde yapılan çalışmalarda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Trafik Yönetim Merkezi de destek veriyor. Gerek merkez ilçelerde gerekse diğer ilçelerde mobese kameraları aracılığı ile kavşaklar ve yollar kontrol altında tutularak olası bir olumsuzluk durumuna göre AKOM'a bilgi veriliyor. Kendisine ulaşan olumsuz duruma karşı AKOM derhal ilgili birimi harekete geçirerek olumsuzluğun önüne geçiliyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin Fen İşleri, Park Bahçe, Ulaşım Hizmetleri, İtfaiye, KASKİ gibi birimlerinin yanı sıra ilçe belediyeleri, Karayolları, Emniyet, Akedaş, Armadaş gibi kurumlarla istişare içerisinde bulunarak yağışlara karşı oluşabilecek olumsuzluklar koordineli bir şekilde yürütülüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’nden yapılan açıklamada: “Dün geceden itibaren başlayan yağışlara karşı AKOM olarak tüm birimlerimiz kendi sorumluluk bölgelerinde yerlerini almış, hazır vaziyette beklemektedir. Trafik Yönetim Merkezimiz aracılığıyla kavşaklarımız ve yollarımız sürekli kontrol altında tutulmakta olup, olası olumsuz durumlara karşı anında müdahale edilmektedir” denilerek bilgi verildi.

Editör: TE Bilişim