Karayolu Trafik Güvenliği konusunda vatandaşların bilgilendirilmesi ve kamuoyunda gerekli farkındalığın oluşturulması amacıyla 09-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında Kurban Bayramı tatil dönemi süresince trafik güvenliğine yönelik farkındalığı artırmak amacıyla çocuklara yönelik Hayatı Korumak İçin Senin de Kemerin Ses Getirsin sloganıyla Kemerin Ses Getirsin isimli ödüllü video yarışması düzenlenecek.

Yarışma kapsamında Hayatı Korumak İçin Senin de Kemerin Ses Getirsin sloganıyla ülke genelinde kurban bayramı süresince trafikte aileleri ile birlikte seyahat eden çocuklardan, araç sürücüsü ve araçtaki diğer yolcuları emniyet kemerlerini takmaları konusunda bilinçlendirdiği ve uyardığı görülen videolarını #kemerinsesgetirsin hashtagini etiketleyerek TrafikEgm twitter adresine göndermeleri istendi. Gönderilen videolardan en çok beğeniyi alan ilk 100 çocuğa scooter, kask ve koruma ekipmanı hediye edilecek. Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.trafik.gov.tr internet adresinden ulaşabilirsiniz.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kahramanmaraş Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Hakan Doğan, ''Ramazan bayramında olduğu gibi Türkiye genelinde de ilimizde de ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında düşüş olmuştu. Aynı tedbirleri önümüzdeki kurban bayramında da ülke genelinde ve ilimizde de almayı planladık. Denetimlerimizi arttıracağız. Otogarlarda eğitim faaliyetlerimiz de yaşam çadırında da eğitim faaliyetlerimiz arttı'' dedi.

 İl Jandarma Komutanlığıyla birlikte ortak uygulamalar yapacaklarını belirten Doğan, ''Özellikle bölge trafik sorumluluk alanında. O yüzden buradan sürücülerimize de şu mesajı  iletmek istiyorum; Yola çıkacak sürücülerimiz dinlenmiş ve uykularını almış olarak yola çıksınlar. Yine uzun yollarda meydana gelen kazaların en önemli sebeplerinden birisi de hız kurallarına uymamak. Hız kuralların uyarak, emniyet kemerlerini taksınlar. Söylediğim bu 3 önemli nokta, kazaları gerçekten aza indirgeyecek kilit noktalardan biridir. Buradan tüm vatandaşlarımıza hem hayırlı bayramlar diliyorum, kazasız belasız yolculuklar diliyorum. Bir de şu var, geçen bayramda ‘ notlar sizden, karneler bizden ‘ sloganıyla İçişleri Bakanlığımızın başlattığı bir proje geliştirildi. Jandarma birimlerimiz ve biz çocuklarımıza birer görev verdik. Ailelerinin kurallara uydukları anlara dair araç içerisinde çekilmiş fotoğraflarını yolladılar ilgili adreslere. 100 bisiklet verilecekti ve bisikletlerden 3 tanesi Kahramanmaraşlı çocuklarımıza çıktı. Bugün çocuklarımız o bisikletlerini aldılar'' dedi.

İçişleri Bakanlığımızca yine aynı doğrultuda bu bayramda da bir proje hazırlandı diyen Doğan, ''Bu projenin adı da “ Kemerin Ses Getirsin “  bu projeyi de yine arefe gününden itibaren uygulamalı denetim noktalarımızda hayata geçireceğiz. Projede araç içerisinde beraber seyahat ettikleri ebeveynlerinin kemeri takarkenki o anda o sesi de kapsayacak şekilde video kaydedip “ Kemerin Ses Getirsin “ hashtagiyle “ Trafik EGM “ twitterına gönderecekler. Gönderieln bu vdeolardan da en çok beğeni alan 100 videoya scooter ve kask dağıtılacak. Kurban bayramında da yine Kahramanmaraş’lı çocuklarımıza anne-babalarına kemer taktırıp görüntü aldıkları için hediye edilecek. Twitter EGM’ye göndermelerini bekliyoruz. İnşallah daha yüksek sayıda Kahramanmaraş ilimize scooter ve kask çıkar ve dağıtımını hep birlikte yaparız'' ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN