Kentimizi Dünya’ya tanıtmak için sürekli yeni projeler üreten Kervancıoğlu, 100 yılık Kocabaş Konağı’nın işletmesini de şirket bünyesine alarak, Maraş Mutfağının eşsiz lezzetlerini dışardan gelen misafirlere tanıtmayı hedefliyor.   

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Kendilerini Kahramanmaraş’ın turizm elçisi ilan ettiklerini ifade eden Alpedo-Kervan Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, tarihi konağın önemli olduğunu ve kentin geleneksel lezzetlerinin yer alacağını belirterek: “Kahramanmaraş’ta 6 şubemiz, 87 bin nokta ve 12 ülkede hizmet veriyoruz. Bizim derdimiz ve sevdamız Kahramanmaraş’tır ve vatandaşlarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı da çok teşekkür ediyorum. Bizim bu konakla ilgili çok güzel projelerimiz var. Burayı Kahramanmaraş mutfağı olarak tasarladık. Konağı bölümler halinde geleneksel lezzetleri barından konum haline getirdik ve dışarıdan gelen misafirlerimize yemeklerimiz ve şehrimizin değerleriyle tanıştırmış olacağız” diye konuştu.

TBMM'DE MARAŞ LEZZETLERİ VE DONDURMA ŞOV  

Kahramanmaraş’ın yöresel lezzetlerini de TBMM’ye taşıyan Kervancıoğlu, dondurma muhteşem dondurma şovu ile bu kez milletvekillerini kendisine hayran bıraktı.

TBMM Genel Kurulu'nda 2020 Merkezi Yönetim görüşmeleri devam ederken, meclisteki vekillere yemek sonrası Alpedo-Kervan tarafından Ankara’ya taşınan yöresel lezzetler ikram edildi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Maraş dondurmasını baltayla keserken, Kahramanmaraş’ın geleneksel lezzetleri arasında yer alan çörek, tarhana, biber, ceviz, elma, samsa, sucuk, gibi ürünler vekillerin beğenisine sunuldu.

Milletvekillerine, 850 paket dondurma, biber ve tarhana da hediye edildi.

TBMM’de Kahramanmaraş’ın lezzetlerini milletvekillerinin beğenisine sunmanın onurunu yaşadıklarını söyleyen Sami Kervancıoğlu, “Biz kendimizi Kahramanmaraş’ın turizm elçisi ilan ettiğimizi her defasında söylüyoruz. Elimizden geldiği kadar şehrimizin güzelliklerini Türkiye ve dünyaya sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Gazi meclisimizde şehrimizin birçok geleneksel lezzetlerini acısıyla tatlısıyla onlara sunduk. Vekillerimiz de sağ olsunlar çok beğendiler” ifadelerini kullandı.

MARAŞ MUTFAĞI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN BEĞENİSİNE SUNULDU  

Yine geçtiğimiz günlerde Maraş Mutfağının eşsiz lezzetleri AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kurmaylarının beğenisine sunulmuştu.    

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın girişimleriyle organize edilen ikramlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kurmayları tarafından büyük beğeni gördü.

Bu organizasyonda, kentimizin yöresel lezzetlerinden başta paça, ekşili çorba, kuru dolma, havuç dolma gibi 18 farklı yemek ikram edildi.

 ‘CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MARAŞ PAÇASINI ÇOK SEVDİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kahramanmaraş yemeklerini çok beğendiği, özellikle Maraş paçasını çok sevdiği öğrenildi. Erdoğan’ın ‘Demek ki Kahramanmaraş bu işte aşmış, bütün ekibe teşekkür ve tebrik ediyorum’ dediği de öğrenildi.

Sami Kervancıoğlu’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekibine yöresel lezzetleri tattırmaktan onur duyduğunu ifade ederek, “Ankara’da Maraş mutfağını temsil ettik. Tarihi binlerce yıla dayanan kentimizin gastronomi anlamında da önemli yerde olduğunu düşünüyorum. Özellikle dünyaca ünlü Maraş dondurmamız, biberimiz, tarhanamız, paça ve ekşili çorbamızı yemek için farklı ülkelerden kentimize gelen insanlar var. Bu çalışmada emeği geçen başta Mahir Ünal ve destek olan herkese teşekkür ederiz” dedi.

Kendisinin bir Kahramanmaraş sevdalısı olduğunu belirten Kervancıoğlu, şehrimizi bütün değerleriyle Dünya’ya tanıtmak için özveri ile çalışmaya devam edeceğini belirtti ve “Yeni yılın ülkemize ve dünyaya barış, sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.  

İSTANBUL AVCILAR’A 2. ŞUBE

Avcılar’da açılan ikinci şubeyle ilgili de bilgi veren Kervancıoğlu, "Kahramanmaraşımızın yöresel lezzetlerini bünyesinde barındıran Alpedo Shop Avcılar ismiyle,  ikinci şubemizi İstanbul Avcılarda açarak İstanbulluların beğenisine sunduk. Bu mutluluğumuzun onurunu yaşarken, şubemizde kentimize özgü geleneksel lezzetlerin ve sıcak ve soğuk içeceklerin satışı yapılacaktır" ifadelerini kullandı.