Ünal, bir süredir yapımı devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde incelemek için Kahramanmaraş kalesine çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Vahdettin Özkan ve beraberindeki milletvekilleriyle kale restorasyon çalışmalarını inceleyen Ünal, projenin içeriği hakkında bilgi aldı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Kaledeki incelemeleri yaptıktan sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Ünal, ''Kültür Turizm Bakanlığının restorasyon süreci hızla tamamlandıktan sonra onu teslim alan Büyükşehir Belediyemizin peyzaj süreci, hassasiyetle devam ediyor. Bu konuda hassas olmak gerekiyor. Biz burada tarihi bir dokuyu canlandırıyoruz. O yüzden bu böyle üstün körü yapılacak bir konu değil. Kullandığınız malzemeden, bu malzemenin mimari dokuya uygunluğuna kadar her şey çok büyük bir hassasiyet gerektiriyor. Bugün burada gördüğüm kadarıyla, gerçekten çok büyük bir hassasiyet gösteriliyor'' dedi.

Kale ziyareti sırasında bir gelişme olduğunu ifade eden Ünal şunları kaydetti;

''Güzelde bir gelişme oldu, hem sayın Valimizin hem Büyükşehir Belediye başkanımızın da teklifleriyle, gazeteci arkadaşlarımızın da destekleriyle kalede ne olabilir? dedik. Kalede biz çıktığımızda, kaleye gelen yerli yabancı turistlerin, ziyaretçilerin, Kahramanmaraş'ın bütün tarihini görmesi için minyatür bir açık hava müzesi oluşturulması, bir tarafta da Kahramanmaraş'ımızın kurtuluşunu anlatan, daha önce şu an ki yapının içerisinde olan bir müze vardı. Bunların yeniden elden geçirilerek, Kahramanmaraş'ın tarihini ve kurtuluşunu anlatan bir proje yapılacak. Buda Kahramanmaraş'ımızın için, gençler ve öğrencilerimiz için bir tarih bilinci oluşması açısından son derece önemlidir. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve Büyükşehir Belediyemize bu çalışmalarından dolayı ben çok teşekkür ediyorum.''

Kale'de ki ziyaret sırasında tarihi top ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile bir karar aldıklarını belirten Mahir Ünal, ''Kaledeki top'un onarımı yapılacak ve Ramazan ayında bu top ile atış yapılacak'' dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise top atışlarıyla eski bir geleneğinde devam ettirileceğini söyledi.

Kaledeki ziyaretin tamamlanmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Piserro Kahramanmaraşspor'un Karabükspor ile 12 Şubat Stadyumunda oynayacağı maçı takip etti.