Kervanhan tesislerinde düzenlenen basın toplantısında, geçtiğimiz haftalarda Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği operasyon sonrası hem Onikişubat Belediyesi’ne hem de siyasilere yönelik sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde yer alan haberlere ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

Toplantıda konuşan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, operasyonun şahıslardan kaynaklandığını belirterek, AK Parti ile Onikişubat Belediyesi’ne mal edilmesini bir takım odakların algı operasyonu olarak nitelendirdi.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ise “Ben bu devlette 46 senedir çalışıyorum ve bu 46 senede benim çocuklarıma bırakacağım tek şey onurumdur. Açıklamamızda, henüz soruşturma belli değil eğer bir yanlışlık varsa ilgililere idari işlem yaparız dedik” dedi.

Sözlerine, “Biz kişisel olarak bugüne kadar hiç kimseyle uğraşmadık. Hep hizmet etmeye ve memleketi daha iyi noktalara taşımaya gayret ettik” diyerek başlayan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek şunları belirtti.

Onikişubat Belediyesi olarak 5 yılda 592 ihale, 3 bin 142 de doğrudan alım ihalesi yaptıklarını ve bunların yapılan denetlemelerde incelendiğini anlatan Mahçiçek, şunları söyledi

Kahramanmaraş’ı dünya kenti yapma hedefiyle çalışmalarına devam edeceklerini aktaran Başkan Mahçiçek, sözlerini şu şekilde noktaladı