Sosyal medya platformları üzerinden vatandaşların paralarına göz diken dolandırıcılar güven kazanabilmek için her türlü yöntemi deniyorlar. Bunların son örneği de Kahramanmaraş’ta yaşandı.

Kentte, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı makamında fotoğraf çektiren ve daha sonra Facebook’ta profilinden bu fotoğrafı paylaşarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen Seyfullah Ç. isimli şahısla ilgili Ak Parti’den açıklama geldi.

Söz konusu kişi üzerinden Ak Partinin yıpratılmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada şöyle denildi;

“15 Ağustos 2020 Cumartesi günü tarafımıza iletilen bir mesajda, SEYFULLAH ÇAY isimli şahsın dolandırıcılık suçu işlemiş olması sebebiyle teşkilatımız ilişkilendirilmeye, partimiz yıpratılmaya çalışılmaktadır. Bahse konu olan şahıs 2017 yılında her vatandaşımız gibi parti binamızda misafir edilmiş ve samimiyetine inandığımız bu şahıs kendi isteğiyle Gençlik Kolları makam odasında fotoğraf çektirmiştir. Bu fotoğraf kullanılarak AK Parti üyesinin dolandırıcılık yaptığı iddia edilmektedir. Partimizin SEYFULLAH ÇAY isimli şahıs ile hiçbir bağı bulunmamakta, teşkilatlarımızın hiçbir kademesinde görevi bulunmamaktadır.”