İktidarla, muhalefet arasında Koronavirüs üzerinden süren sürtüşmeye de değinen Özdemir; “Ülkemizde bütün dünyanın takdir ettiği bir mücadele var. Ama muhalefet öyle bir iktidar düşmanlığı üzerinden gidiyorlar ki, Allah’ta şaşırtıyor. Adana’da, ‘büyük bir şehir hastanesi yaptık’ dediler, arkası, önü açık, püfül püfül esen bir şehir hastanesiydi. Komik duruma düştüler.” dedi.

Türkiye’nin koronavirüse karşı verdiği mücadeleyi tüm dünyanın konuştuğunu belirten Özdemir;

“Türkiye’nin koronavirüsle verdiği mücadele sağlık alt yapısı ve geleceğe dönük projeksiyonu tüm dünyanın konuştuğu bir noktaya geldi. Bizim amacımız vatandaşımıza sağlıklı bir yaşam sunmaktır. Bu verdiğimiz mücadele virüs salgınıyla daha ayyuka çıktı ve tüm dünyanın takdirinde olmaya başladı.

Sağlık bakanlığımızın aldığı önlemler ve vatandaşımızın dikkati ve kurallara riayet etmesiyle şuanda iyi bir noktadayız. Tabiki ölü sayısı 2 bin’in üzerinde. Bu küçük bir rakam değil, buna üzülüyoruz. Ama dünya ölçeğinde kıyaslandığında yaptığımız işin ne kadar sağlam ve sağlıklı olduğunu görüyoruz.

Riskli olan şu, hava yaza geliyor, insanlar dışarı çıkmak istiyorlar. Bu duygu mücadelede riski arttırıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın dikkat etmesi gerekir.” Diye konuştu.

“YAPTIĞIMIZ İŞİN BAŞARISI ÜSTÜ ÖRTÜLEMEYECEK KADAR BÜYÜK BİR BAŞARI”

Koronavirüsle mücadele sürerken partisinin hiçbir siyasi çekişmenin içinde yer almak istemediğini belirten Ahmet Özdemir şunları söyledi;

“Bizim milletimize karşı sorumluluğumuz var. Bu mücadelede bir siyasi çekişme içinde olmak istemiyoruz. Ama muhalefetinde aynı anlayışta olması lazım. Bütün dünyanın takdir ettiği bir mücadele var. İngiltere, Fransa ve bizim terör devleti olduğunu söylediğimiz İsrail bile Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye’nin mücadelesini iyi okumak lazım dedi. Bunu söyleyecek kadar acze düşmelerinin sebebi nedir? Yaptığımız işin başarısı üstü örtülemeyecek kadar büyük bir başarı. Bütün dünyanın takdir ettiği mücadeleyi kendi ülkemin muhalefet partisi de bunu övünerek anlatmalı.”

“ADANA’DA BÜYÜK BİR ŞEHİR HASTANESİ YAPTIK DEDİLER, ARKASI ÖNÜ AÇIK, PÜFÜL PÜFÜL ESEN BİR ŞEHİR HASTANESİYDİ”

‘Biz kendi içimizde çekişir ama milletimiz söz konusu olduğunda bir birimizi eleştirmeyiz’ diyebilecek erdeme sahip olmalılar. Ama öyle bir iktidar düşmanlığı üzerinden gidiyorlar ki, Allah’ta şaşırtıyor. Adana’da büyük bir şehir hastanesi yaptık dediler, arkası önü açık, püfül püfül esen bir şehir hastanesiydi. Komik duruma düştü. Yaptığımız mücadelede aldığımız yerli ve milli kararlardır. Sağlık pahalı bir alan, bunu örneğini Amerika’da gördük. Böyle bir ortamda yapılanların geliştirilmesine katkı sağlamaları gerekirken düşmanlıkları gözlerini karartmış ki; sahih düşünemiyorlar ve söyledikleri sözler onları hataya sevk ediyor. Biz kendi muhalefetimizin bu duruma düşmesini istemeyiz.(MARASPUSULA)