Hicabi Demirci, “Çölleşme tehdidi, robotlaşma, engelliler için engelsiz yaşam, hayvan hakları, değişen aile yapısı, afetler, adalet, ekonomik kriz, çocuk işçiler, küresel salgının “yerel” etkileri üzerine... elbette ki çizmeye değerdi!” diyerek paylaşıyor yeni albümü hakkındaki görüşlerini.

Sanatçı, çizgilerin gücüyle insana dair incelikli hikâyeler resmettiği bu albümüyle, karikatürseverleri yine can evinden vuruyor; dijital dönüşümün önlenemez etkilerine rağmen, insan kalabilmenin yüceliğini vurguluyor. 


“Dijital çağın parolası olan hız, karikatürün giderek etkili ve vazgeçilmez bir sanat olduğu bilgisini kulağımıza fısıldar...” - Hicabi Demirci

KİTAP KÜNYESİ
Eser Adı: Çizmeye Değer
Karikatürler: Hicabi Demirci

Yayınevi: Desen Yayınları
Türü: Karikatür, Her Yaş

Cilt Bilgisi: Karton kapak
Kağıt Bilgisi: Mat kuşe kâğıt

Basım Tarihi: Şubat 2022

Sayfa Sayısı: 104 sayfa

Kitap Boyutları: 17 x 22 cm

ISBN / Barkod No: 9786057078117
Etiketler: Bilim, İklim Krizi, Salgın, Eğitim, İnsan ve Yaşam, İnsan Hakları, Savaş, Sevgi

Hicabi Demirci
1968'de doğdu. 1992'de Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü'nü bitirdi. Üniversite yıllarında girdiği çizgi film atölyesinde profesyonel çizerliğe adım attı. Animasyon çalışmaları sırasında çizgi film senaryoları yazdı. 1998'de senaryosunu yazıp yönetmenliğini yaptığı Ufuktaki Ada isimli kısa metrajlı çizgi film, Almanya Nürnberg Film Festivali'nde finale kalarak gösterime girdi, ardından Ankara Film Festivali'nde izleyiciyle buluştu. 2000 yılında İstanbul Uluslararası Kısa Film Festivali'nin afiş tasarımını yaptı. Reklam sektörüne illüstrasyon ve storyboard çalışmalarıyla katkıda bulundu. Kitap ve dergi kapağı çalışmalarının yanı sıra grafik alanında ürünler verdi. Bir dönem Milliyet Pazar ve Radikal İki'de karikatürleri yayımlandı. 2005'te Şeytantırnağı, 2010'da Çizgili Dünya, 2017'de ise Çizginin Çizgisi adlı karikatür kitapları yayımlandı. Sanatçının, ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarında 100'den fazla ödülü bulunuyor.