Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın girişimleri sonucu Orman Genel Müdürlüğü tarafından temin edilen 50 bin çam ve sedir fidanı, ilçe merkezinde üç noktada kurulan çadırlar ile mahalle muhtarları aracılığıyla vatandaşlara dağıtıldı.

İlçe Kaymakamı Ümit Şeref Kayacan ile birlikte dağıtım noktalarında vatandaşlara fidan dağıtımı yapan Başkan Aydın, toplumda ağaç ve orman sevgisini geliştirerek çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek ve yarınlara daha yeşil bir miras bırakmayı hedeflediklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ta yolcu minibüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı Kahramanmaraş'ta yolcu minibüsünün devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 10 kişi yaralandı

Göksun’un orman varlığını korumak ve yeni fidanları toprakla buluşturarak daha yeşil bir şehir haline getirmek için gayret ettiklerini belirten Başkan Aydın, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Göksun belediyesi olarak ‘Daha Yeşil Bir Göksun’ sloganı ile temin ettiğimiz 50 bin fidanın dağıtımını yapıyoruz. Bir memleketin iyi bir yurt olabilmesi için, oranın ormanlarla ve meyve ağaçları ile kaplı olması gerekir. Zaten önemli bir alanı ormanlarla kaplı olan ilçemizde orman varlığını artırmanın yanı sıra, toplumda ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, çevreye duyarlı nesiller yetiştirmek ve yarınlara daha yeşil bir miras bırakabilmek amacıyla şehrimizin muhtelif yerlerinde vatandaşlarımıza fidanlarımızı ulaştırdık. Birçok ayet ve hadiste, Allah ve Resulü’nün ağaca verdikleri değeri görüyoruz. Biz dağıtmış olduğumuz fidanlarla hem sevap kazanıyoruz hem de şehrimizi ağaçlandırıp yeşile büründürüyoruz.”

Belediye ekipleri tarafından dağıtılan fidanları alan vatandaşlar Başkan Aydın’a teşekkür ettiklerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim