Kadın, erkek, anne baba hatta çocukları dahi etkileyen bu kritik problem günümüzün en önemli sorunları arasında yer almayı sürdürüyor. Generali Sigorta, zaman yönetiminin önünde hem Türkiye’de hem de dünya genelinde dizginlenemedikleri takdirde büyük engel olan en yaygın 6 şeyi paylaştı.

Günümüzde yaşam akışında karşılaşılan en büyük sıkıntılardan biri zamanın hiçbir şeye yetmemesi.  Kadın, erkek, anne baba hatta çocukları dahi etkileyen bu kritik problem günümüzün en önemli sorunları arasında yer almayı sürdürüyor. Bu durum beraberinde yüksek stres, öfke sorunu, verimsizlik, yorgunluk gibi olumsuz sonuçları getiriyor. 150 yılı aşkın köklü geçmişiyle Generali Sigorta, hem Türkiye’de hem de dünya genelinde zamanı boşa harcatan 6 şeyi paylaştı.

Dijital bağımlılık

Teknolojik cihazların amaçlarının dışında uzun süreli kullanılması ölü zaman olarak adlandırılmaktadır. Özellikle telefonu ya da bilgisayarı hayatın merkezine koyarak, yoğun saatler geçirmek zamanın boşa harcanmasına sebep olmaktadır. Bu durum sosyal medya platformları için de geçerlidir. Bu platformlarda geçirilen uzun süreler zaman yönetimiyle ilgili sorunları beraberinde getirmektedir.

Aynı rutinde yaşamak

Büyük resme dışarıdan bakıldığında görülüyor ki zaman aslında hayatın akışını belirleyen en önemli etkenlerden biridir. Birçok öğretiye göre zamanı boşa harcamak hayatı da boşa harcamak anlamına gelmektedir. Hayata ne kadar çok deneyim sığdırılırsa zamanın o kadar iyi değerlendirileceği en yaygın görüştür. Sürekli aynı rutinin içinde olmak zamanı boşa harcatan en önemli etkenlerin başında gelmektedir.

Önemli işleri sürekli ertelemek

Ara sıra her bireyin yapması gereken bazı önemli işleri ertelediği olur. Ancak bu durumun süreklilik haline gelmesi, günlük rutinlerin aksamasına ve zamanın verimli kullanılmamasına neden olmaktadır.

Kahramanmaraş'ta kamyonun cenaze töreni alanına girmesine ilişkin 2 tutuklama Kahramanmaraş'ta kamyonun cenaze töreni alanına girmesine ilişkin 2 tutuklama

Seçici izleyici olmamak

Yapılan araştırmalara göre insanlar zamanlarının büyük bölümünü televizyon veya video izleyerek geçirmektedir. Seçici bir izleyici olmamak ve televizyon karşısında geçirilen uzun saatler de bireylerin zamanlarını verimsiz kullanmalarına neden olmaktadır.

Başkalarının hayatlarına odaklanmak

Başkalarının hayatlarını konuşmak, boşa zaman harcamanın en büyük etkenlerinden biridir. Bireyler kendilerinden farklı insanların hayatlarını detaylıca ve saatlerce konuşarak kendi hayatlarından çalar. Bu eylemi gerçekleştirirken aynı zamanda kendi hayatlarını da eleştirirler ve ruh hallerini de olumsuz yönde etkilerler. Bu durumla gelen olumsuzluklardan bazıları ise yaşam isteğinin azalması, depresyon gibi durumlardır.

Uzun süreli telefon görüşmeleri yapmak

Son zamanlarda insanların en çok şikayet ettiği ve zaman alan konuların başında uzun süren telefon konuşmaları gelmektedir.  Yalnızca hal hatır sormak ve önemli işleri halletmek için kullanılan telefon görüşmeleri, zaman zaman insanların vaktini en çok alan unsurlar arasında üst sıralara kadar yerleşmektedir.

Editör: TE Bilişim