Deprem İstanbul dahil çevre illerden de hissedildi. Depremin uzun sürdüğü belirtiliyor.

YIKILAN BİNALAR VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Twitter'daki hesabından şu açıklamayı yaptı;

"Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör'den hasarlı binalarda "güçlendirme" için ruhsat uyarısı: Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Güngör'den hasarlı binalarda "güçlendirme" için ruhsat uyarısı:

Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir

Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir

Geçmiş olsun"

ÖZKANLAR VE BAYRAKLI'DA YIKILAN BİNA VAR
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise; "Bornova'da yıkılan bina bayraklı tarafında var.Bayraklı tarafında yıkılan bina sayısı oldukça fazla. Kötü bir an yaşadık aşçılar konusunda uyarılar yüksek. Kriz masası kurmuş durumdayız. Bayraklıda 4 katlı bir binanın yıkıldığı bilgisi geldi oraya gidiyor. Bornova'nın merkezinde bir sıkıntı yok ancak Özkanlar ve Bayraklı'da yıkılan binalar mevcut" ifadelerini kullandı.

SANDAL: 10'A YAKIN BİNANIN YIKILDIĞI İHBARI GELDİ
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Şu an hasar gören ve çöken binalarımızdan söz ediliyor. Yoğun bir trafik var. Henüz ilgili alanlara gidemedim. Oldukça hasarlı binalarımızın olduğu yönünde bilgiler alıyoruz. Şuan bize toplamda 10'a yakın binanın yıkıldığı ihbaerı geldi. Bornova belediye başkanımızın dediğimi gibi Bornova'dan denize giden ovada ciddi hasarlar var" dedi.

Depremin etkilerinin uzun süre daha devam edeceğini söyleyen Jeoloji uzmanı Metin Tüysüz "Büyük bir deprem, başta 6.6 olarak verilmişti ancak şuan 6.9 ile 7 arasında değiştiği söyleniyor. Ege bölgesi dünyanın en sık deprem oluşturan bölgelerinden bir tanesi. Buralarda deprem büyüklükleri 7'yi geçmiyor. Şuanda 7 büyüklüğünü var sayarsak artçı olarak 6'ya kadar depremlerin olası mümkündür. Ondan dolayı hasar gören evlere girilmemesi önemlidir. Uzunca süre bunun etkisi deva edebilir" dedi.

Editör: TE Bilişim